ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Αφού το είπε και ο Πιερ...

...Τέρμα τα μνημόνια... Σε δύο μήνες παρακαλώ θα ξελασκάρουμε το ζωνάρι μας και θα προγραμματίσουμε να επενδύσουμε τα περισσεύματα του πλούτου μας...Αυτό μας διαβεβαιώνει ο κ. Πιέρ Μοσοβισσί, ο "Υπουργός" οικονομικών της ΕΕ... Και δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας και αμφισβήτησης, γιατί ο Πιερ είναι -μεταξύ άλλων- σοσιαλισταράς... Αγριος, φανατικός και αρρωστημένος σοσιαλιστής... Σε δύο μήνες λοιπόν δεν θα έχουμε πλέον μνημόνιο... Ο,τι θα έχουμε θα τα λένε αλλιώς... Και στην ΦΑΙΑΚΙΑ σας προειδοποιούμε για να αποφύγετε τα φραστικά λάθη.  
Γι' αυτό σας παραθέτουμε το σχετικό πληροφοριακό σημείωμα του Nooz.gr. Καμαρώστε -μεταξύ άλλων- και την αντικειμενικότητα του Πιερ, που παρ' ότι είναι φίλος με το ΠΑΣΟΚ (τι περίεργο αλήθεια) μιολάει για όλους και για όλα με βαθειά ειλικρίνεια...


Μοσκοβισί: Τέλος στο μνημόνιο σε ένα δίμηνο

«Φθάσαμε σε μια φάση όπου έχουμε το συναίσθημα ότι πράγματι μπορούμε να προοδεύσουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να περάσουμε σε κάτι διαφορετικό από την τωρινή τρόικα».
Σχετικά με τις επικρίσεις και τα σχόλια ορισμένων Γάλλων σοσιαλιστών για την επίσκεψή του στην Αθήνα και απαντώντας στο ερώτημα «εάν ένιωθε άνετα δίπλα σε μια συντηρητική κυβέρνηση», ο Π. Μοσκοβισί απάντησε:
«Τι πήγα να κάνω στην Ελλάδα; Πήγα ως Επίτροπος γιατί θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα. Θα πρέπει μέσα σ' ένα δίμηνο να περάσουμε σε κάτι διαφορετικό από την τωρινή τρόικα.
Θα πρέπει να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε ένα είδος εποπτείας και να προσανατολιστούμε πλέον προς την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα» τόνισε.
Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι νιώθει «άνετα για δύο βασικούς λόγους»:
«Πρώτ' απ΄ όλα γιατί αυτή είναι η δουλειά μου» όπως είπε και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου μου το να βρω λύσεις για την Ελλάδα».
Κατά δεύτερο, όπως σημείωσε, «φθάσαμε σε μια φάση όπου έχουμε το συναίσθημα ότι πράγματι μπορούμε να προοδεύσουμε στην Ελλάδα. Πραγματικές προόδους. Προόδους που να επιτρέψουν στους Έλληνες να ζήσουν καλύτερα» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο, «δεν είναι η λιτότητα που "σκότωσε" την Ελλάδα ή την Ελληνική οικονομία. Η αιτία οφείλεται στο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας που δεν ήταν καλό και έπρεπε να μεταρρυθμιστεί. Εάν δεν γίνονταν οι μεταρρυθμίσεις η οικονομία της Ελλάδας θα ήταν σήμερα ανύπαρκτη» υποστήριξε.
«Νιώθω άνετα στο ρόλο του Επιτρόπου και άνετα σε σχέση με τις αρχές μου» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη συνέχεια στους «φίλους» του σοσιαλιστές.
«Ξέρω ότι φέτος (τον Ιούνιο) είναι το συνέδριο του σοσιαλιστικού κόμματος. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν το ρόλο του Επιτρόπου. Εγώ δεν είμαι εδώ για το συνέδριο, δουλεύω για την Ευρώπη, δουλεύω για τους Έλληνες. Επιθυμία μου είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στη συνέχεια μια ευρωπαϊκή πρόοδο. Συνεργάζομαι με κάθε νόμιμη κυβέρνηση» τόνισε.
Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας ότι ως αρχηγό της αντιπολίτευσης θα τον συναντήσει σε δεδομένη στιγμή.
Διευκρίνισε τέλος ότι συχνά υπάρχει σύγχυση η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξήγησε ότι το σοσιαλιστικό κόμμα που ανήκει και στη σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσκειται στο «Αριστερό Μέτωπο» του Μελανσόν.
Κατέληξε τέλος συστήνοντας στους επικριτές του «εγκράτεια, ορθολογισμό, συνέπεια και όχι αποκυήματα της φαντασίας». 
Δημοσίευση σχολίου