Μα, τόσο πολύ αυτονομία !!!



Στην ΦΑΙΑΚΙΑ πάντοτε πιστεύαμε,ότι:
 -Η Ευρωπαίκή Ενωση (ΕΕ, πρώην ΕΟΚ) δεν είναι ένωση του κεφαλαίου αλλά των εργαζόμενων και των λαών γενικότερα.
 -Η ΕΕ είναι η ελπίδα για την απεξάρτηση από τις ΗΠΑ στον δρόμο για την εθνική απελευθέρωση και λαϊκή κυριαρχία...
 Η πίστη μας αυτή ήταν κομμάτι της γενικότερης ανανεωτικής κουλτούρας μας, που απεχθάνονταν κάθε δογματικό αφορισμό για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, για την ταύτιση ΕΟΚ και ΝΑΤΟ κ.λ.π. 
Αντίθετα, η δική μας η πίστη στηριζόταν και στηρίζεται σε απτά επιχειρήματα... Και ρωτάμε: 
-Ο παράδεισος ευημερίας, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης που απολαμβάνουμε σήμερα -πρώτοι ανάμεσα σε πολλούς άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς- δεν επιβεβαιώνει τον φιλολαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ;;;
-Στην διάλυση και συντριβή της Γιουγκοσλαβίας με φιλολαϊκούς βομβαρδισμούς, άρματα μάχης και εισβολείς δεν πιστοποιήθηκε ο τελείως ξεχωρισμένος ρόλος των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ;;; Πως να ανεχθείς μετά εκείνο το "δογματικό":ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο...
Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτή η ...πλήρης απεξάρτηση και αυτονόμηση της ΕΕ από τις ΗΠΑ επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο με αφορμή το Ουκρανικό, για το οποίο, ως γνωστόν, ταυτίστηκαν τα φιλοδημοκρατικά αισθήματα και των δύο ακτών του ατλαντικού υπέρ του φασισταριού, που κουμαντάρει την Ουκρανία... Και η ταύτιση αυτή αναπτύσσεται και δυναμώνει... 
Σας παραθέτουμε σχετικό σημείωμα του Nooz.gr, ανησυχώντας για ...επικείμενη κλιμάκωση αυτού του ...φιλοδημοκρατικού, φιλολαϊκού πάθους ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ... 

Βρυξέλλες και ΗΠΑ κοινό μέτωπο κατά της Μόσχας

Ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ θα δεσμευθούν να συνεργαστούν στην επιβολή κυρώσεων και για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της Ουκρανίας, καθώς επιδιώκουν να εμφανίσουν ένα ενιαίο μέτωπο έναντι της Ρωσίας, σύμφωνα με σχέδιο κοινής δήλωσης το οποίο είδε το πρακτορείο Ρόιτερς.



Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι ΗΠΑ ηγήθηκαν των πιέσεων για σκληρότερες κυρώσεις, ενώ πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, φοβούμενες ότι τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας θα τις πλήξουν όσο και τη Μόσχα, ήταν περισσότερο επιφυλακτικές.



Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο αμερικανός υπουργός Ενέργειας Έρνεστ Μονίζ βρίσκονται στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με ηγέτες της ΕΕ.

"Το Συμβούλιο (οι συνομιλίες ΕΕ-ΗΠΑ) συμφώνησε στην ανάγκη να συντονισθεί η εφαρμογή των κυρώσεων που επιβάλλουμε, παράλληλα με την ενίσχυση των μέτρων εναντίον των αυτονομιστών καθώς και σε σχέση με την πολιτική μη αναγνώρισης που αφορά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας", αναφέρεται στο σχέδιο της κοινής δήλωσης.

Στη δήλωση αναφέρεται πως η κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, που αναζωπυρώθηκε με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το Μάρτιο, μπορεί να αποκλιμακωθεί, όπως φαίνεται από μια δοκιμαστική συμφωνία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της ΕΕ τον Οκτώβριο σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου ώστε να να επιχειρηθεί να αποσοβηθεί μια κρίση στις προμήθειες το χειμώνα.

Όσον αφορά το μέλλον, στο σχέδιο δήλωσης καλωσορίζεται "η προοπτική των εξαγωγών αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου" στην Ευρώπη με στόχο τη διαφοροποίηση των προμηθειών.

Αναφέρεται επίσης πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι "ενωμένες στην υποστήριξή τους προς τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας και υπογραμμίζουν την ανάγκη να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις στον ουκρανικό ενεργειακό τομέα".

Σχόλια