Χωρίς κηλίδες...

Πρέπει να αποδοθεί στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ... 
Αποτελεί βαθιά πεποίθηση της ΦΑΙΑΚΙΑΣ, πως ό,τι έκανε, το έκανε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας του, της Ευρώπης και των λαών της γενικότερα... Και τί έκανε δηλαδή;;; Απλά, ευνόησε φορολογικά στην χώρα του, το Λουξεμβούργο, μερικούς οικονομικούς κολοσσούς όπως τους αμερικανικούς ομίλους Skype, που ανήκει στη Microsoft, Walt Disney και Invista, θυγατρική του ομίλου Koch Industries των υπερσυντηρητικών αδελφών Κόουκ.
Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Nooz.gr, Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων ανακοίνωσε πως από το 2009 ως το 2013 οι όμιλοι Walt Disney Co και Koch Industries προέβησαν σε περίπλοκες αναδιαρθρώσεις και διοχέτευσαν κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε θυγατρικές τους στο Λουξεμβούργο οι οποίες είχαν συμφωνήσει να καταβάλλουν φόρους χαμηλότερους από 1%. Αυτό το νέο κύμα του σκανδάλου LuxLeaks ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν από την επίσημη ορκωμοσία του συνόλου της Επιτροπής Γιούνκερ ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης... στο Λουξεμβούργο.  Τα μέλη της Επιτροπής πρόκειται να δεσμευθούν ότι θα "ασκήσουν τα καθήκοντά τους με πλήρη ανεξαρτησία και προς το γενικό συμφέρον της Ένωσης". 
Εμείς στην ΦΑΙΚΙΑ δεν έχουμε αμφιβολία πώς όλα θα ελεγχθούν αντικειμενικά, σχολαστικά και σε βάθος ώστε να λάμψει η πλήρης αλήθεια.... Στεκόμαστε στο πλευρό του Jean-Claude (τον Γιούγκερ τον αποκαλούμε με το μικρό του λόγω οικειότητας εξαιτίας της γνωστής και μακρόχρονης φιλίας που μας συνδέει). 
"Αντικειμενικά είμαι εξασθενημένος, επειδή το LuxLeaks κάνει κάποιον να πιστεύει ότι είχα συμμετάσχει σε ελιγμούς που δεν ανταποκρίνονται στους στοιχειώδεις κανόνες της δεοντολογίας και της ηθικής", παραδέχεται ο Γιούνκερ.
Ο Γιούνκερ υπερασπίζεται τον εαυτό του υπενθυμίζοντας πως 22 από τις 28 χώρες της ΕΕ εφαρμόζουν την πρακτική του "tax ruling", η οποία επιτρέπει σε μια πολυεθνική επιχείρηση να ζητεί εκ των προτέρων από μια χώρα να της γνωστοποιήσει πώς θα αντιμετωπισθεί φορολογικά.
"Δεν θα ήθελα να με αντιμετωπίσουν μεμονωμένα. (...) Όλοι φταίξαμε, διότι δεν αντιδράσαμε στην ανισότητα των εθνικών φορολογικών προδιαγραφών που επιτρέπει στις πολυεθνικές εταιρείες να βρίσκουν ένα μαύρο θάλαμο στον οποίο να δρουν", τονίζει.
"Θέλω να πιστεύω ότι η αξιοπιστία μου δεν έχει κηλιδωθεί", λέει σε μια άλλη συνέντευξή του στη γερμανική FAZ.

Η παραπάνω πληροφόρηση αφιερώνεται σε διάφορους φίλους και γνωστούς μας, φανατικούς φραγκολεβαντίνους, που ακούνε Ευρώπη και τους τρέχουν τα σάλια, δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία, πως ...αυτά δεν συμβαίνουν έξω, πως εκεί το φορολογικό σύστημα είναι δίκαιο, πως κανένας απατεώνας δεν την γλυτώνει κ.λ.π. 
Σύμφωνοι, στην Ελλάδα εξαιτίας του μεταπρατικού, ελάχιστα παραγωγικού χαρακτήρα του καπιταλισμού είμαστε πρωτοπορία στις κομπίνες και τις αρπαχτές.. Τώρα, όμως, που και η Ευρώπη αποπαραγωγικοποιείται με μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας σε χώρες φτηνού μεροκάματου (Νότια Αμερική, Απω Ανατολή) αρχίζει να φαίνεται, πως η πρωτοπορία μας είναι μεταδοτική. Και πως υπάρχουν αρκετοί μεγαλοΕυρωπαίοι ευεπήφοροι σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι... Δεν φταίνε λοιπόν, γονίδια, φίλοι φιλοευρωπαίοι μεταρρυθμιστές... Είναι ζήτημα θεσμών... Δηλαδή συστήματος, που λέγατε και σείς κάποτε και το ξεχάσατε με την πάροδο του χρόνου και το βρίσκετε πλέον ντεμοντέ... 

Σχόλια