Εχουμε δικαίωμα στην χαρά !!!

Και μας το υπενθυμίζει ο φίλτατος ΠΑΠ με το σημείωμά του, που αναφέρεται στην Ουρουγουάη... 
Είναι γνωστή η αδυναμία της ΦΑΙΑΚΙΑΣ για τα μηνύματα, που έρχονται από την ΛατινοΑμερικάνικη Ηπειρο... Που βλέπουμε λαούς να αντιπαλεύουν την πιο άγρια καταπίεση, τις πιο ωμές περμβάσεις του Ιμπεριαλισμού, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμους τακτικής, που δυσκολευόμαστε να συλλάβουμε και πολλές φορές να κατανοήσουμε οι έχοντες την απόλυτη "Μαρξιστική" μεζούρα και τον ζυγό ακριβείας της "επαναστατικότητας"... 
Διαβάστε το λοιπόν...


Μήπως ξέρει κανείς αυτόν τον κύριο ;
Είναι ο νέος πρόεδρος της Ουρουγουάης, που εκλέχτηκε με πλειοψηφία 56,6 %, τη περασμένη Κυριακή στις 30 Νοεμβρίου. Λέγεται Tabare Vazquez και είναι αριστερός !!!! Μόλις εκλέχτηκε δήλωσε:

“Οι Ουρουγουανοί είπαν ναι για περισσότεροι δημοκρατία, ναι για καλλίτερες δημόσιες υπηρεσίες”
Ο ίδιος υπήρξε και προηγούμενα πρόεδρος, στη περίοδο 2005 – 2010 και σήμερα έρχεται προκειμένου να συνεχίσει το έργο του συνασπισμού της προηγούμενης δεκαετίας μετά την αποχώρηση του προκατόχου του Jose Mujica.
Η πρωτοφανής αυτή επιτυχία με τρίτη συνεχή θητεία για το συνασπισμό της αριστεράς, το κόμμα του Πλατιού Μετώπου” (Frente Amplio), εντάσσει την Ουρουγουάη στην ομάδα των χωρών της Λατινικής Αμερικής, στις οποίες εκλέχτηκαν φέτος, εκ νέου προοδευτικοί πρόεδροι. Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι τα εκλογικά ποσοστά του Συνασπισμού αυξάνουν συνεχώς σε κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση.
Στην πρώτη του εκλογή το 2004, ο Τabare Vazquez είχε πάρει μόλις λίγο περισσότερο από το 50% των ψήφων. Ο μετέπειτα αγρότης, Jose Mujica  

πρώην Τουπαμάρος και κρατούμενος στις φυλακές στη διάρκεια της δικτατορίας, που αποτελούσε μέρος της συνωμοσίας των ΗΠΑ, γνωστής ως “επιχείρηση Κόνδωρ”, για 14 χρόνια, τα δύο εκ των οποίων στο πάτο ενός πηγαδιού, πήρε τη πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου του 2009, το 48 % και τη δεύτερη, ένα μήνα αργότερα στις 29 Νοεμβρίου 52 %.

Η διαδοχή από πρώτη άποψη δεν φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα, εκτός από το ζήτημα της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, που είχε θεσπίσει ο Jose Mujica με νόμο και τον οποίο ο Τabare Vazquez, έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει.
Πάντως όσο την πουλάνε στους Αμερικάνους και οι εξαγωγές δημιουργούν ελλείψεις στην εσωτερική αγορά, προσωπικά δεν βλέπω να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.
Άντε να δούμε τι θα γίνει με αυτούς εκεί κάτω στη Λατινική Αμερική !!
Εκεί πρώην Τουπαμάρος και εδώ νυν Κουταμάρος !!!

Σχόλια