Επιστήμων και άνθρωπος !!!

'Η αλλιώς να γιατρός  να μάλαμα !!! Πρόκειται για τον εξαίρετο, συμπαθέστατο και χαμογελαστό κύριο Martin Seligman, για τα κατορθώματα του οποίου μας μιλάει ο φίλτατος ΠΑΠ

Αυτός ο αλήτης είναι καθηγητής και διευθύνει το Κέντρο Θετικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.
Δεν θα με ενδιέφερε καθόλου ούτε ο ίδιος ούτε η δουλειά του αν δεν ήταν αυτός που είχε αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια το σχεδιασμό του προγράμματος “εξαναγκασμού” της CIA, αυτό που πρόσφατα “αποκαλύφθηκε” (λες και δεν το ξέραμε).
Το δικό του θράσος και εκείνο του συστήματος είναι ότι διδάσκει την αθώα “επιστήμη της ευημερίας” (Science of Wellbeing) και γυρίζει ολόκληρο τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις με αυτό το αντικείμενο.
Η δουλειά του είναι βγαλμένη από τα πειράματα που έκανε στους κρατούμενους του Γκουαντάναμο και όχι μόνο, τους οποίους μετέτρεψαν αυτός και οι σατανικοί ψυχοπαθείς αμερικανικοί εγκέφαλοι σε πειραματόζωα.
Είναι μια απόδειξη με ποιο τρόπο ο ιμπεριαλισμός αντιλαμβάνεται την επιστήμη και την εκπαίδευση, ως γνήσιος συνεχιστής του συγγενούς εκπροσώπου του, με το ίδιο πρόσωπο, τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια ουσία και φύση, αλλά διαφορετική μάσκα, του φασισμού, όποια προέλευση κι αν αυτός έχει: χιτλερικού, ουκρανικού, χρυσαυγίτικου, δοσιλογικού κλπ.
Δίδασκε συστηματικά και στην ειδική σχολή της αμερικάνικης αεροπορίας: SERE (the Survival, Evasion, Resistance, Escape branch of the American armed forces) στη ναυτική βάση του San Diego, από το 2002.
Κατηγορήθηκε δημόσια από τον καθηγητή Bryant Weich, ο οποίος είναι ψυχολόγος & δικηγόρος και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: state of confusion (κατάσταση σύγχυσης), που αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η χειραγώγηση της αμερικανικής κοινής γνώμης.
Η “αλληλογραφία” των δύο τους βρίσκεται ήδη από παλιά στην εφημερίδα Huffington Post :
http://www.huffingtonpost.com/bryant-welch/fort-hood-a-harbinger-of_b_356318.html
http://www.huffingtonpost.com/martin-seligman/a-response-to-bryant-welc_b_361187.html
και οι διαλέξεις του αληταρά βρίσκονται εδώ :
https://www.youtube.com/watch?v=g94DfX4KDWc
https://www.youtube.com/watch?v=1WfKbx68zOI
https://www.youtube.com/watch?v=Rl8yX_8LVnc αυτή μάλιστα έχει τον θρασύτατο τίτλο Wellbeing Before Learning; Flourishing students, successful schools δηλαδή Ευημερία πριν από τη μάθηση !!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=r4vPtz2O5mA
Μετά μην απορείτε γιατί δεν υπάρχουν ή γιατί υπάρχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις από την ελληνική κοινή γνώμη. Αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί, λυπάμαι !
Απλά αυτό που μπορεί ακόμη να συζητηθεί ακόμη είναι το: τι είδους πειραματόζωα είμαστε, σε ποιο πείραμα μετέχουμε, σε ποιο κλουβί βρισκόμαστε. Όσο για το αποτέλεσμα και τη σκοπιμότητα του πειράματος ούτε καν έχουμε το δικαίωμα να το σκεφτούμε, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών.

Καιρός λοιπόν να ξυπνήσουμε!!!

Σχόλια