Ομορφος κόσμος, φιλελεύθερος, αγγελικά πλασμένος...

... που την ωραία του εικόνα χαλάνε κάτι τεμπελαράδες άστεγοι και νηστικοί... Γι' αυτό και η καλή μας κοινωνία υποχρεώνεται να παίρνει τα μέτρα της, για να υπερασπιστεί και την ...αισθητική της... Διαβάστε το σημείωμα της φίλτατης Νέλλυ Δεμέστιχα...

ΔΙΩΓΜΟΣ
  
Δέν έχει τόπο  για τους άστεγους. Μετά το Λονδίνο η Ανγκουλέμ. Η  πρωτεύουσα της ιντελιγκέντσιας των Κόμικς  εκεί που γίνεται το Παγκόσμιο  Φεστιβάλ της 9ης τέχνης δεν είναι φιλόξενη για τους άστεγους.
Με εκμαυλιστικό τρόπο και βάρβαρο για τη κοινή θέα στήθηκαν συρματοπλέγματα γύρω από τα δημόσια παγκάκια του Εμπορικού Κέντρου της πόλης της Σαράντ.
Τα  καθίσματα της ανάπαυσης μετατρέπονται σε  απαγορευμένους καρπούς  για να εξοριστεί το ανθρώπινο υπο-προιόν της αποκτήνωσης  του συστήματος.
Ο δήμαρχος Ξαβιέ Μπονφόν λέγει ότι οι μαγαζάτορες του ζήτησαν την απομάκρυνση των αλκοολικών, οι μαγαζάτορες λένε ότι δεν τους φταίνε οι άστεγοι αλλά οι ντήλερς ναρκωτικών.
Περιδιαβαίνοντας τόσες πόλεις και ειδικά την Αθήνα και το Λονδίνο, δεν είδα ποτέ μου ντήλερ να κάθεται σε παγκάκι, ποτέ.
Οι Λονδρέζοι είναι πιο εφευρετικοί από τη βιβλική κατασκευή των ακαλαίσθητων Οξιτανών.
Τοποθετούν καρφιά στις απάνεμες "φωλιές"  των οικοδομικών τετραγώνων. Δεν σκέφτηκαν όμως, ότι στον άφθονο Ινδικό πληθυσμό της Πόλης υπάρχουν  αρκετοί φακίρηδες που θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν  δωρεάν τους άστεγους φίλους τους να κάθονται σε καρφιά και στην ανάγκη να τα καταπίνουν κιόλας.
 Ποιός ξέρει... Μπορεί μαι να γητεύσουν και τους δημάρχους. Ξέρουν από φίδια αυτοί.

Σχόλια