ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ

Αυτός είναι ο τίτλος του εξαιρετικού ευαίσθητου και διεισδυτικού σημειώματος της φίλτατης Νέλλυ Δεμέστιχα. Αναφορά στον Νίκο Ρωμανό και -κυρίως- στην στάση της κοινωνίας, που έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ελπιδοφόρα σημεία....

ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ
Το δράμα που παίχτηκε πρόσφατα με πρωταγωνιστές ένα 21χρονο αγόρι από τη μία πλευρά κι από την άλλη ένα χολερικό πρωθυπουργό,την εκδικητική του Κυβέρνηση και τον συρφετό όλων των κλεπτών Τραπεζών άνευ μυδραλιοβόλων κατέληξε σε θεαματική υποχώρηση των δεύτερων.
Ο απολογισμός όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το αποτέλεσμα και τους κύριους χαρακτήρες,το θέατρο το στολίζουν πάντα οι δεύτεροι ρόλοι:

Oι καρατερίστες, οι σκηνογράφοι, οι ηλεκτρολόγοι, οι ταξιθέτριες και σειρά ανώνυμων άλλων υπάρξεων και παραγόντων αλλά κύρια τα μηνύματα του "κομματιού'.
Τις τελευταίες εβδομάδες ενεργοποιήθηκαν μαχητικά αντανακλαστικά που βρισκόταν σε λήθαργο τα τελευταία χρόνια μέσα στο ριζοσπαστικό κίνημα,σε μικρό χρονικό διάστημα χιλιάδες κόσμου που είχε να φανεί από την 'Ανοιξη του '12 κατέβηκε σε διαδηλώσεις,παρεμβάσεις, καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων από τη Νάξο ως τη Κέρκυρα και από τη Θεσσαλονίκη ως το Ηράκλειο.
Έμεινε πίσω ο Εξαρχειοκεντρισμός και ο αυτισμός των ειδικών του επαναστατικού λόγου στα αμφιθέατρα.
Ενός λόγου τραγικά αναντίστοιχου από τη δράση των λαλούντων τούτο.
Η πλέον σημαντική παρακαταθήκη του αγώνα του Ρωμανού και του κινήματος συμπαράστασης γύρω του ήταν η αυθόρμητη συμμαχία οργανωμένων και μη ανθρώπων που δίχως καμία προετοιμασία και προσυνέλευση η συζήτηση επί τούτου ενώθηκαν σε ένα ευρύτατο φάσμα αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.
'Ενα τόξο που δεν έλειψαν ακόμη και μέλη του ΚΚΕ που δεν άντεξαν τη ντροπή από τη γραμμή της καθοδηγησής τους που ήταν προκλητικά απούσα και κωφάλαλη στα γεγονότα .
Έγιναν συνελεύσεις και δραστηριότητες που τον λόγο πήραν πρόσωπα άγνωστα μέχρι τώρα η εξαφανισμένα από το '08.

'Ετσι γιατί δε πάει άλλο, γιατί δεν ανέχονται πια φασισμό να δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα, γιατί νοιώθουν τη περηφάνια τους πληγωμένη και τη ζωή τους να εξευτελίζεται καθημερινά.

'Εβαλαν στην άκρη εγωισμούς και ταύτισαν το Ρωμανό με τη πυρκαγιά που έχει ανάψει στο σπίτι τους και δέθηκαν αλυσίδα με τα παιδιά της Ρόκ ,του "κίτρινου σούρουπου", τους μαυροκόκινους,τους ποζαδίστες,τους εξορισμένους στα σπίτια τους.
Θα σταθώ επίσης και σε μία κριτική που ασκείται από μία υπερεπαναστατική μειοψηφία και χαρακτηρίζει σαν υποχώρηση την αποδοχή του "βραχιολιού" και τον γεωεντοπισμό.

Θέτω τα εξής δύο ερωτήματα:

- Προτιμάτε σε περίπτωση σύλληψης το "βραχιόλι" η την ολοκληρωτική αχρήστευση της προφυλάκισης για να μη μείνει αμόλυντη η επαναστατική σας αγνότητα;
- Μήπως έχετε υπ'όψη σας ότι γεωεντοπισμός μπορεί να γίνει κι από το κινητό σας από την Ασφάλεια και την ΕΥΠ;
- Ότι μπορεί να γίνει μαγνητοφώνηση του χώρου που βρίσκεσθε; έστω κι αν είναι κλειστό.
'Οτι τα παραπάνω δεν μπορούν να συμβούν με τη προϋπόθεση ότι θα έχει αφαιρεθεί η μπαταρία, δηλαδή να το έχετε σε αχρηστία.
Ήταν μεγάλο το βήμα που έγινε προχθές απέδειξε ότι οι σιδερόφραχτη καταπίεση δεν είναι ανίκητη.
Μόνο οι κενοί και οι απομακρυσμένοι απ'τη πραγματικότητα δεν μπορούν να το παραδεχτούν.

Σχόλια