ΓΑΠ vs Ευάγγελος

Δεν σας έχουμε κρύψει την χαρά και την αγαλλίαση, που νοιώθουμε στην ΦΑΙΑΚΙΑ, όταν βλέπουμε το Πανελλήνιο ΣΟΚ να ξεσκίζεται εις τα εξ ων συνετέθη και ακόμη χειρότερα... 
Τέτοιες, λοιπόν, χρονιάρες μέρες, ας είναι καλά εκεί στο κίνημα... Τώρα μάλιστα, που βιώνουμε την ΔΗΜΑΡική συνεργασιακή ψυχρολουσία (όχι ότι δεν την περιμέναμε αλλά όταν την ζεις είναι χειρότρα...)... 
Δεν παρακολουθούμε τις λεπτομέρειες των ενδοκινηματικών συρράξεων ... Μας αρκούν οι τίτλοι... Για σας όμως μεταφέρουμε ατόφιο το σχετικό σημείωμα του Nooz.gr.

Στο "κόκκινο" το ΠΑΣΟΚ από το κόμμα ΓΑΠ

Στα όρια της έκρηξης βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη λόγω της αναμενόμενης ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για αμέσως μετά την -διαφαινόμενη- αποτυχία της Βουλής να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και την προσφυγή στις κάλπες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο του ΓΑΠ επικρατεί οργασμός προετοιμασιών και αρκετά στελέχη που ανήκουν στον παπανδρεϊκό κύκλο προσεγγίζουν για να στελεχώσουν το νέο εγχείρημα. 

Επικεφαλής του συντονιστικού γραφείου φέρεται να είναι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος, ενώ ρόλους κλειδί έχουν αναλάβει οι κύριοι Πετσάλνικος, Σαχινίδης, Μωραΐτης, Ξυνίδης και Πεταλωτής.

Ακούγονται επίσης τα ονόματα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Σταύρο Λαμπρινίδη, ενώ έκπληξη αποτελεί η απόσταση που τηρεί προσώρας ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου και πρώην υπουργός επί κυβερνήσεως του Παύλος Γερουλάνος.

Ερωτηματικό εγείρεται επίσης για τη στάση που θα έχουν οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Θεοδώρα Τζάκρη, οι οποίες λογίζονται ως φίλες του ΓΑΠ ωστόσο βρίσκονται με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου εκτιμούν -μελετώντας τις δημοσκοπήσεις- ότι η ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος θα τους προσδώσει τέτοια δυναμική, που όχι μόνο θα καταφέρουν να υπερβούν τον πήχη του 3% αλλά ακόμα και να ξεπεράσουν το ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας το νέο κόμμα ρυθμιστή των εξελίξεων.


Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές σε προσωπικούς σχεδιασμούς και ανιστόρητες εσωστρεφείς συζητήσεις, εξαπολύει η Χ. Τρικούπη, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και του φημολογούμενου ενδεχομένου εξαγγελίας ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό. 

Όπως αναφέρεται σε «άτυπη ενημέρωση» που εκδόθηκε «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου».

Και προστίθεται ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως, θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης». 

Την ίδια ώρα βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν τους τόνους εναντίον του ΓΑΠ.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε ότι είναι «αδιανόητο» το ΠΑΣΟΚ να μην κατέβει ενωμένο στις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει ξανασυμβεί» η διάσπαση ενός κόμματος σε προεκλογική περίοδο. 
«Αν για προσωπικούς λόγους ο κ. Παπανδρέου διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση από τους πολίτες θα είναι πολύ σκληρή» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Όπως σημείωσε, δεν μπορεί να πηγαίνει αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ ο γιος του ιδρυτή του. 

Σχόλια