Στήριξη στον Ελληνικό λαό...

Κυκλοφόρησε στη Γαλλία ένα σημαντικό πολιτικό κείμενο για την χώρα μας και τον Ελληνικό λαό... Το υπόγραψαν αρχικά 80 προσωπικότητες από τον χώρο της Εργασίας, της Τέχνης, της Επιστήμης, το Κοινοβούλιο και τα κόμματα μεταξύ των οποίων ο Πιερ Λωράν, Εθνικός Γραμματέας του Γαλλικού Κ.Κ. Οι υπογραφές πληθαίνουν ραγδαία...   
Η σημασία του έγκειται κυρίως στο πώς η προοδευτική Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη παρακολουθεί, συμμετέχει και ελπίζει από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Πιστεύουμε,ότι το περιεχόμενο αλλά και το μήνυμα του κειμένου υπερβαίνει τα στενά όρια ενός κομματικού παραλήπτη και αφορά ευρύτερα τον Ελληνικό λαό...
Στην ΦΑΙΑΚΙΑ το μεταφράσαμε από την Humanité για τους αναγνώστες μας και το προσφέρουμε.

Να επιστρέψουμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα!!! Τέρμα η Τρόικα!!!
Στο πλαίσιο  των βρώμικων χτυπημάτων, που πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα (προσπάθεια διαφθοράς βουλευτών, παραπληροφόρηση, περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών) για να εμποδισθεί η εκλογική νίκη του κινήματος της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ στις προβλεπόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης του Γενάρη, έρχεται και το ΔΝΤ να αναγγείλει την διακοπή της «βοήθειάς» του ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί απευθύνεται στους Ελληνες ψηφοφόρους για να τους υποδείξει πώς να ψηφίσουν… Ο Jean-Claude Juncker πρόεδρος της Κομισιόν, πως ό ίδιος δεν θα αρέσκονταν στην άνοδο στην εξουσία εξτρεμιστικών δυνάμεων… Στην Γερμανία ο υπουργός οικονομικών Wolfgang Schaüble διακηρύσσει, πως δεν υπάρχει εναλλακτική στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Οι οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζονται για να υποβαθμίσουν –αν είναι δυνατόν- την Ελληνική οικονομία. Ο Ευρωπαϊκός τύπος έχει στρατευθεί για να μεταδίδει τον φόβο της αλλαγής ώστε να αποθαρρύνουν τους λαούς να στραφούν προς προοδευτικές δυνάμεις που προτείνουν το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ μοντέλο οικονομικής ρήξης.
Είναι αλήθεια, ότι μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης  τις πολιτικές λιτότητας, που έχει θέσει σε ισχύ η Τρόϊκα (Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ) στους λαούς και παρά τη θέλησή τους. Όπως δείχνουν οι διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, την Ισπανία και πιο πρόσφατα στην Ιταλία ή η γενική απεργία στο Βέλγιο δεν περνάει πλέον η απαίτηση για επιστροφή των κεφαλαίων επαχθών χρεών στους κατόχους τους με τίμημα την καταστροφή ενός κοινωνικού μοντέλου, που θα επέτρεπε να φανούν πιο καθαρά τα ελαττώματα του καπιταλισμού και πως μία άλλη λογική είναι δυνατή… Μπροστά σ’ αυτή την απειλή για τα συμφέροντά τους – το παράδειγμα της Ισλανδίας τους ανησυχεί ακόμη- οι υπηρέτες του κεφαλαίου στην Ευρώπη είναι έτοιμοι για κάθε εκβιασμό, που θα συνθλίψει τις δημοκρατικές ελευθερίες στην Ελλάδα και αλλού. Αυτοί που επιτρέπουν την καταπάτηση των ελευθεριών στην Ουγγαρία του Victor Orban στο όνομα του σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, αυτή τη φορά βρίσκουν απολύτως νόμιμη την ανάμιξή τους στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις μίας χώρας. Η υπεράσπιση των κερδών των τραπεζών και των πολυεθνικών τους είναι πιο σημαντική από την υπεράσπιση των ελευθεριών!!
Είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, πατέρα της δημοκρατίας και σήμερα μαρτυρικό θύμα της λιτότητας να αποφασίσει κυρίαρχα το μέλλον του. Εμείς, γυναίκες και άνδρες πολίτες της Ευρώπης απαιτούμε από τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, τους οίκους αξιολόγησης αλλά και τις Ευρωπαϊκές αρχές να σταματήσουν άμεσα τις απαράδεκτες πιέσεις τους. Δεν είναι δικαίωμα των Ευρωπαϊκών και άλλων οικονομικών οργανισμών να υποδεικνύουν στους λαούς τι πρέπει να ψηφίσουν! Η λιτότητα είναι μία πολιτική επιλογή, που πρέπει να μπορούν να απορρίψουν δημοκρατικά! Συγχρονιζόμαστε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσουμε, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης και αυτό που διακυβεύεται μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής περιπέτειας.
Εμείς, οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες, της Ευρώπης λέμε στον Ελληνικό λαό: μην φοβόσαστε! Υπολογίστε μας! Είμαστε πλάι σας! Η Ευρώπη μας δεν είναι η δική τους. Είναι η δική σας! 

Σχόλια