Ναι, μεν αλλά...

Το σημείωμα της ISKRA σχολιάζει καυστικά και σατυρικά τα διαδραματιζόμενα στον χώρο της κεντροαριστεράς, που έχουν από καιρό απωλέσει την μαρτυρία της σοβαρότητας... Παραθέτουμε το σχόλιο επισημαίνοντας πάντως προς άπαντες τους παραλήπτες, ότι η πολυδιάσπαση μπορεί και να προσφέρει καλύτερο άθροισμα από εκείνο της μικρότερης διάσπασης του χώρου... 
Μόνον η εμπεριστατωμένη με πραγματικά ριζοσπαστικές και τεκμηριωμένες θέσεις καταγγελία μπορεί να περιορίσει την επιχειρούμενη παντοιοτρόπως άγρα ψηφαλακίων... 
Παραθέτουμε

ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ


ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΓΑΠ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΜΑΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
Νέα «ασχολία» φαίνεται πως έχουν βρει τα κόμματα της «κεντροαριστεράς» και παραρτήματα του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, αφού κατέστρεψαν καιλεηλάτησαν ό,τι μπορούσαν σε αυτόν τον τόπο.
Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι αλλά και το «κόμμα-ανέκδοτο» που ιδρύει ο Γ. Παπανδρέου υπό τον τίτλο "Κίνηση Σοσιαλιστών-Δημοκρατών", έχουν εμπλακεί σε μια βρώμικη μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Μια μάχη που ο νικητής της ελπίζει πως θα δρέψει ότι έχει απομείνει από το συρρικνωμένο χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστεράς».
Στόχος τους, να καταφέρουν να «εισέλθουν» στη Βουλή ξεπερνώντας το εκλογικό όριο του 3%, ώστε να μετάσχουν με ρόλο «ρυθμιστικό» στη νομή της εξουσίας. Η λογική τους είναι απλή: αν καταφέρουν να υφαρπάξουν ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, στερώντας του την αυτοδυναμία, θεωρούν πως θα βρεθούν σε θέση να εκβιάσουν για συνεργασία θέτοντας τους όρους και εμφανιζόμενοι ως οι «εγγυητές» της σταθερότητας…
Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά στον ακραίο παραλογισμό, ο κατεξοχήν συστημικός χώρος που βούλιαξε κυριολεκτικά την Ελλάδα στα χρέη και στην ταπείνωση, να αλληλο-διεμβολίζεται για το ποιο κομμάτι του έχει την ικανότητα και τη βούληση να βγάλει τη χώρα από τον χάλια στα οποία τηνκαταδίκασε!
Με την ένταση του «εμφυλίου» μεταξύ των τεσσάρων «κεντροαριστερών» κομμάτων να ανεβαίνει όσο πλησιάζει η ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης, το πεδίο της κύριας αντιπαράθεσης αναμένεται να μεταφερθεί στο ΠΑΣΟΚ και στο κόμμα – ανέκδοτο του ΓΑΠ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΠ
Ως «προδότη» και «διασπαστή» του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει ο Ε. Βενιζέλος να εμφανίσει τον ΓΑΠ, ο οποίος όμως απέδειξε πως δεν «πτοείται» και με το νέο κόμμα – φαρσοκωμωδία που ίδρυσε θα προσπαθήσει να «σώσει» την Ελλάδα για δεύτερη φορά, χωρίς κανείς να του το έχει ζητήσει.
Τα χαρακτηριστικά του κόμματος του Γ. Παπανδρέου, όπως ήταν αναμενόμενο, περιστρέφονται γύρω απόκενολογίες του τύπου «βιώσιμη ανάπτυξη» και «μεταπελατειακή Ελλάδα» ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές στο Σοσιαλισμό (!).
Το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου, παρότι θέλει να φανεί μια στάση «ανοχής» απέναντι στις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του, Ε. Καϊλή, χαρακτήρισε το κόμμα του ΓΑΠ «προσωπικό και ιδιόκτητο». Παράλληλα ο Ε. Βενιζέλος στις προεκλογικές του ομιλίες θα τονίζει την «πρωτοφανή ιστορικά» κίνηση του ΓΑΠ να εναντιωθεί στο κόμμα που ήταν παλαιότερα πρόεδρος.
ΜΠΕΣ - ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Με νεοφιλελεύθερα στελέχη ενισχύεται το Ποτάμι, με στόχο να αυξήσει την ικανότητα του να «θολώνει τα νερά» σε όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος και τι επιδιώκει.
Ο Γρ. Βαλλανιάτος, αποτελεί την τελευταία του μεταγραφή ως τώρα, αλλά η ηγεσία του «Ποταμιού» βλέπει τις (όποιες) οργανώσεις βάσεις να φυλλοροούν και τα στελέχη τους να παραίτουνται το ένα μετά το άλλο από οργανώσεις όπως της Αθήνας και της Πάτρας.
Ως γνήσιο όμως «μιντιακό κατασκεύασμα» προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του προσελκύοντας «επώνυμους» στα ψηφοδέλτια του όπως ο Πέτρος Ταστόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός καιΑντώνης Καφετζόπουλος.
ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΗΝ "ΤΥΧΗ" ΤΗΣ Η ΔΗΜΑΡ
Στη λύση της αυτόνομης καθόδου για την «τιμή των όπλων» έχει καταλήξει η ΔΗΜΑΡ, ενώ το κλίμα στο εσωτερικό της είναι τουλάχιστον «βαρύ».
Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ με τις επιλογές της ηγεσίας είναι το σχόλιο τουΓ. Πανουσή, που προτείνει την μη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές και τη στήριξη της κυβέρνησης τηςΑριστεράς. Συγκεκριμένα ο Γ. Πανούσης ανέφερε πως « η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του “παρ΄ολίγον” , παρ΄ ολίγον κυβερνητικό, παρ’όλίγον συγκυβερνητικό με την Αριστερά, παρ΄ολίγον ΠτΔ, όλα παρ΄ολίγον είναι.»

Σχόλια