Πριν από μας αλλά όχι για μας...

Κάποιοι στο περιβάλλον του ΓΑΠ δεν είναι χαζοί... Σκέπτονται πριν από μας αλλά όχι για μας... Κάποιοι άλλοι έχουν αναθέσει αυτό το έργο στους κάποιους... Και εμείς μπορεί και να ...προβληματιζόμαστε ... στον ύπνο μας... Το λένε και οι Financial Times. Μεταφέρουμε αυτούσιο το σχετικό ρεπορτάζ του Nooz.gr

FT: Το κόμμα ΓΑΠ μπορεί να δώσει τη νίκη στη ΝΔ

Ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός που εκδιώχθηκε από το αξίωμά του το 2011, στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, είναι έτοιμος να ενταχθεί ξανά στον πολιτικό στίβο με ένακόμμα - "πασπαρτού" που ίσως καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Το δημοσίευμα της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στην Αθήνα, αναφέρει πως ένα κόμμα Παπανδρέου θα μπορούσε να συγκεντρώσει 4 με 5% στις εκλογές και να αφαιρέσει ένα μικρό αλλά σημαντικό τμήμα από τον ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται και έτσι να δώσει την νίκη στην ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά

Υπενθυμίζοντας ότι διεθνείς επενδυτές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί όρους του Μνημονίου, η εφημερίδα γράφει ότι ένα κόμμα Παπανδρέου θα "κόψει" και από το Ποτάμι, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

"Είναι πολύ πιθανό ότι το κόμμα θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εκλογές" αναφέρει ανώνυμα εκλογικός αναλυτής.

Αναφέρεται επίσης ότι λίγοι ήταν εκείνοι που προέβλεπαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αναλάμβανε ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς από την έξοδό του από την πολιτική σκηνή, έχει περιοριστεί στο να κάνει διαλέξεις για την κρίση.

Σχόλια