Δεν μπορεί... Τους ψεκάζουν...

Δεν συνήλθαμε από την περήφανη δήλωση του κ. Ευάγγελου, πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ και νάσου ο άλλος και αυτό πιο ΠΑΣΟΚ απ΄το ΠΑΣΟΚ κι ας το λέει ΚΙΔΗΣΟ. Μιλάμε για τον ΓΑΠ που παρουσίασε... εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση... Κάτι συμβαίνει... Υποψιαζόμαστε παγκόσμια συνωμοσία κατά των σωτήρων του έθνους... Κάτι τους ψεκάζουν ή τους ποτίζουν ληγμένα... 
Αν αμφιβάλλετε, διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ, που αντιγράψαμε από το Nooz.gr.

Παπανδρέου: Εθνικό σχέδιο εξόδου από τη κρίση


«Η χώρα, χρειάζεται ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος από τη νότια και νησιωτική Ελλάδα, στην Αθηναΐδα.


Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων που έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις αλλά και να ξεκινήσουν υπεύθυνες και μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα ενώ υπογράμμισε: 

«Έχουμε καθαρή πολιτική ταυτότητα, το Κίνημά μας των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Αυτή είναι εγγύηση για όποια συνεργασία κυβερνητική ή άλλη σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών που πρεσβεύουν, όπως ανέφερε, τις «πολιτικές και τις αξίες, της βαθιάς πίστης στην δημοκρατία, την συμμετοχή, την διαβούλευση, την διαφάνεια, με βαθιά προσήλωση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, με σιγουριά ότι η ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντός μας, του πολιτισμού μας».

«Θα κάνουν τα πάντα να μας κάμψουν. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Ποτέ δεν μας λύγισαν τα χτυπήματα. Μόνο μας πείσμωσαν!», σημείωσε, λέγοντας ότι στη Βουλή θα υπηρετήσει μόνο τους πολίτες που θα το εμπιστευτούν και απευθυνόμενος στους υποψηφίους του Κινήματος τους αποκάλεσε αγγελιοφόρους ενός ξεκάθαρου μηνύματος ότι μπορεί να υπάρξει Πολιτική, με Π κεφαλαίο, χωρίς εξαρτήσεις.

«Ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς να διασφαλίσω αυτή την πλατιά συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου των δημοκρατών και σοσιαλιστών στην χώρα μας», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως κατάθεση ψυχής δίνοντας απαντήσεις για όλα.

«Πολλές αποφάσεις που πόνεσαν τον κόσμο δεν θα χρειαζόταν ποτέ να τις πάρουμε, αν οι εμπρηστές της χώρας δεν την είχαν αφήσει ήδη χρεοκοπημένη», είπε σε μια αποστροφή του και συμπλήρωσε ότι όσο ήταν πρωθυπουργός έκανε το πατριωτικό του καθήκον.

Επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση του χαρακτηρίζοντάς τον «προπονητή της εξέδρας» και κάλεσε τους υποψηφίους του Κινήματος να πουν παντού «ότι η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν. 

«Είμαστε απέναντι και όσους ταυτίστηκαν μαζί της αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις», συμπλήρωσε ενώ κατέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί υπηρετεί την πελατειακή λογική, και ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό.

Πρόβαλε την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο δημοκρατικών, συμμετοχικών, αποκεντρωτικών, προοδευτικών αλλαγών της περιόδου 2009-2011, που διακόπηκε, όπως είπε, και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΗΜΑ μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση βασισμένο σε τρεις άξονες:

«Απελευθέρωση των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους με κάθε λογής συμφέροντα. Με Θεσμούς που λειτουργούν και προστατεύουν τον πολίτη από κάθε μορφής αυθαιρεσία. Αποτρέπουν την σπατάλη του πλούτου της χώρας. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τον δεύτερο άξονα. Αυτόν της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης. Ένα κράτος σωστό, αποτελεσματικό, αποκεντρωμένο, όχι γραφειοκρατικό, με διαφάνεια, είναι και το κράτος που μπορεί να εξασφαλίσει δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, σωστές υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ασφάλισης και προστασίας του περιβάλλοντος... Τέλος ο τρίτος άξονας έχει προϋπόθεση και ένα κράτος που λειτουργεί και έναν πολίτη ασφαλή».

«Με απλό τρόπο λέω ότι είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

ΥΓ1. Αποκλειστική πληροφορία της ΦΑΙΑΚΙΑΣ προς τους αναγνώστες της: Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου ή ΓΑΠ ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος από το 2009 εως το 2012 περίπου... 

Σχόλια