Μία "άλλη" οπτική...

... για τις πολιτικές εξελίξεις είναι αυτή, που μας γνωστοποίησε ο φίλτατος  TrovatoreΤην αναπαράγουμε και την θέτουμε στην κρίση σας...


Η τοποθέτηση Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής άμυνας και του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο εξωτερικών δεν αποτελεί καμιά έκπληξη. Έχω γράψει και ξαναγράφω.
Η σύνθεση της Κυβέρνησης θα είναι αποτέλεσμα μοιρασιάς της λείας ανάμεσα στον πολυπλόκαμο και αντιφατικό Σύριζα και στα (σημερινά) αμερικάνικα συμφέροντα στην περιοχή και στην χώρα μας.
Ο (αριστερος) Συριζας θα αναλάβει τα υπουργεία μοιράσματος της φτώχειας και μέσω του υπουργείου υγείας θα βάζει και ιώδιο στον πληγωμένο από τα μνημόνια λαό.
Ο Καμμένος που έβαλε πλάτη για να ξηλωθεί ο Σαμαράς (υπόθεση Χαικάλη) από τότε είχε κανονισθεί να πάρει το μερδικό του εκπροσωπώντας ξένα ιντερέσα.
Ομοίως και ο Ν. Κοτζιάς (πρώην κνίτης, πρώην ανατολικογερμανός με σκοτεινό παρελθόν) μετά το 90, που κλείνει το μαγαζί, μένει χωρίς δουλειά και βρίσκει δουλειά σε άλλο μαγαζί. Τονε βάζουνε σύμβουλο του ΓΑΠ επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Σήμερα τονε βάζουνε υπουργό εξωτερικών.
Τα νέα αφεντικά χρησιμοποιούν τον ΓΑΠ (για τελευταία μάλλον φορά) για να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ του (Γερμανού) Βενιζέλου και να ανοίξει ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Οπτική αυτή αφορά στην αγωνιώδη προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τα πράματα στην Ελλάδα συμφέροντα ενδοϊμπεριαλιστικά.
Η Ιστορία όμως ( που είναι ιστορία της πάλης των τάξεων) δεν γράφεται από τις επιδιώξεις των "επάνω" αλλά και από την δράση και τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των "κάτω".
Όπως θάλεγε και ο Αλέφαντος πιο πριν "Το παιχνίδι παίζεται".
Η πεποίθηση κουκουέδων και άλλων ότι "άρα ο Σύριζα θα μας προδώσει στο τέλος" και "άρα δεν μένει παρά να περιμένουμε την επιβεβαίωση της προφητείας" είναι περισσότερο ψυχολογικό φαινόμενο και εκφράζει την εθελοδουλία αυτών που διακηρύσσουν την "απελευθέρωση" αρκεί αυτή να μην υπάρξει ποτέ...

Σχόλια