Τελευταίες οδηγίες...

...προς ψηφοφόρους επιχειρεί το γνωστό "φιλανθρωπικό" ίδρυμα Standard & Poor's, γνωστό στους φίλους του ως S&P... Σας μεταφέρουμε αυτουσίως από τον ιστότοπο Nooz.gr και παρακαλούμε να λάβετε τις παρατηρήσεις σοβαρά... Μην ξεχνάτε, ότι τα καλά μας αφεντικά σκέφτονται πριν από μας για μας... Οχι επιπολαιότητες λοιπόν, όχι βιασύνες, όχι νεανικοί ενθουσιασμοί... 

Ο S&P προειδοποιεί ΣΥΡΙΖΑ και Podemos

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's προειδοποίησε ότι μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεο ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες την εξουσία θα αναλάβουν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα που έχουν σήμερα δυναμική, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική τη μεταστροφή του κλίματος.

Τα κόμματα που είναι δυνητικά τα πλέον «πιστωτικά αρνητικά» (credit negative) είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της Κυριακής, και το ισπανικό Podemos, το οποίο επίσης υποστηρίζει την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρει ο S&P.

«Οι ευρωσκεπτικιστές υποστηρίζουν μία μεγάλη αλλαγή στη μακροοικονομική πολιτική», δήλωσε ο οίκος, προσθέτοντας ότι «μία απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης να μην πληρώσει τα χρέη της ή να υποτιμήσει το νόμισμα θα αποτελούσε, χωρίς ερώτημα, μία νέα κατεύθυνση της πολιτικής».

Σχόλια