Το καημένο...

...το ΠΑΣΚΟΚάκι... Το νεκρολογούν ακόμη και οι φίλοι του... Ασπονδοι και μη...Ομοϊδεάτες ή σύμμαχοι... 
Ετσι είναι η αχαριστία... Οταν σας έκανε το θέλημα είσαστε όλο γλύκες και καλά λόγια...Και τώρα βρήκατε την ευκαιρία για να χώσετε τη μπηχτή...Σας μεταφέρουμε το σχετικό άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ.

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ (!) ΤΟΥ... ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 

Μαχαιριά κατάστηθη στο ΠΑΣΟΚ από πολιτική σκοπιά ο τίτλος σχετικής ανάλυσης της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», της εφημερίδας της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ: «Νεκρολογία ενός λαϊκού κόμματος». Οι Γερμανοί αποκαλούν «λαϊκά κόμματα» τα κόμματα με μεγάλη λαϊκή απήχηση. Ακόμα χειρότερο πλήγμα ο υπότιτλος του άρθρου: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί σύντομα να υπάρχει μόνο ως εξωκοινοβουλευτικό»!!! Καταλυτική η αρχή του άρθρου: «Ακόμη είναι κυβερνητικός εταίρος, αλλά ήδη σε μία εβδομάδα μπορεί το ΠΑΣΟΚ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου να βρεθεί εκτός Κοινοβουλίου. Σε πολλές δημοσκοπήσεις βρίσκεται το κόμμα ελάχιστα πάνω από το όριο του 3% που ισχύει στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες κάτω από το όριο αυτό»!
Με δεδομένο ότι δημοσκοπήσεις με το ΠΑΣΟΚ κάτω από 3% δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι προφανές ότι ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται ίσως για λογαριασμό της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, υποθέτουμε. Παρά την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να υλοποιήσει όσο μπορούσε καλύτερα τις απαιτήσεις των Γερμανών, η κυβέρνηση του Βερολίνου και η γερμανική πολιτική δεν μπορούν να επιτρέψουν την ταύτισή τους με ένα κόμμα που οι ίδιοι θεωρούν «ξοφλημένο». Δεν διστάζουν να πετάξουν το ΠΑΣΟΚ στον Καιάδα. «Φαίνεται δίκαιο το ότι το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε όλη την οργή των ψηφοφόρων, επειδή κυβέρνησε μόνο του από το 2009 ως το 2011 και εφάρμοσε την αναπότρεπτη πολιτική λιτότητας» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Ούτε λέξη για το γεγονός πως οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέβαλαν την πολιτική που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ! Στην ανάλυση αναφέρονται πολλές από τις εκσυγχρονιστικές δράσεις του ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, οι οποίες συνετέλεσαν στη ριζική αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες όμως προβάλλονται σε αντιπαράθεση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. «Ακόμη και η παραμονή των σοσιαλιστών στο Κοινοβούλιο δεν θα άλλαζε τίποτα» γράφει η ελιτίστικη γερμανική εφημερίδα και εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως «το ΠΑΣΟΚ - αποτσίγαρο (!) του Βενιζέλου είναι μόνο μια σκιά των καλών και των κακών του πράξεων»!
«Νεκρολογία» για το «αποτσίγαρο» του ΠΑΣΟΚ! Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή η χολή που χύνουν οι Γερμανοί κατά του σημερινού, ασήμαντου εκλογικού ΠΑΣΟΚ, αγαπώντας ξαφνικά και εκ των υστέρων το ΠΑΣΟΚ ακόμη και του... Ανδρέα Παπανδρέου!
Στο γερμανικό άρθρο πάντως αρχίζει και η αναζήτηση ενός νέου ελληνικού κομματικού φορέα, ο οποίος θα μπορούσε να προωθήσει τον κατά τη γερμανική αντίληψη «κοινωνικό εκσυγχρονισμό» της Ελλάδας. Το Βερολίνο αποστασιοποιείται από τους σίγουρους χαμένους των εκλογών, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και αφήνει ανοιχτό το θέμα αν υπάρχουν τέτοια κόμματα στην Ελλάδα. Για την ώρα δεν λένε τίποτα πέρα από το ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοια κόμματα στην Ελλάδα. Εμείς θα παρακολουθήσουμε πάντως με εξαιρετική επιμέλεια αν οι Γερμανοί ανακαλύψουν ξαφνικά τέτοια κόμματα στη χώρα μας, βασιζόμενοι στο... ποιος θα νικήσει στις εκλογές της Κυριακής!
Για την ώρα πάντως, η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» έγραφε χτες στην ενδιαφέρουσα σε ορισμένα κρίσιμα σημεία ανάλυσή της μεταξύ άλλων: «Μόνο για τους ιστορικούς θα είναι ενδιαφέρον να αναζητήσουν τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του πρώην λαϊκού κόμματος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν θαφτεί στα ερείπια της αποτυχημένης οικονομικής του διαχείρισης.
Αναδεικνύεται όμως και ένα ερώτημα που αφορά στο μέλλον: Ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν μελλοντικά να εγγυηθούν τον περαιτέρω επειγόντως αναγκαίο κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας;» αναρωτιέται ο αρθρογράφος. Λίγο πιο κάτω επισημαίνει: «Υπάρχουν πολλά πεδία της πολιτικής στα οποία θα ήταν αναγκαίο ένα σύγχρονο, ανοιχτό στον κόσμο κόμμα της Ελλάδας. Όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια δύναμη η οποία θα μπορούσε να καλύψει τον εκσυγχρονιστικό ρόλο του πρώην ΠΑΣΟΚ»!
Βρε τι πάθαμε με τον ξαφνικό έρωτα των Γερμανών με το «πρώην ΠΑΣΟΚ»! Τέτοια λατρεία δεν την περιμέναμε ποτέ! Την έπαθε ο Βενιζέλος που νόμισε ότι θα αποσπούσε την εύνοια του Βερολίνου, εκτελώντας πειθήνια τις επιθυμίες των Γερμανών! Τον πέταξαν σαν το σκυλί στ' αμπέλι μόλις είδαν ότι εξαιτίας της γερμανικής μνημονιακής πολιτικής που του επέβαλαν απομονώθηκε από τις μάζες των Ελλήνων ψηφοφόρων!

Σχόλια