Είναι μία άποψη...

Αυτή, που διατυπώνει ο φίλος και συναγωνιστής του φίλτατου Στέφανου Πάντου, που περιγράφεται ως ΛΣ... Στην ΦΑΙΑΚΙΑ δεν λογοκρίναμε ποτέ απόψεις (ελπίζουμε να μην το κάνουμε ποτέ...). Επιπλέον νομίζουμε, ότι εκφράζει μία θέση υπάρχουσα στο εκλογικό κοινό... Γι' αυτό την αναπαράγουμε κρατώντας διαφωνίες και επιφυλάξεις...

Οχι φανατισμος. Ρεαλισμος.

Ας βαλουμε ολοι κατω τις εμπειριες μας. Ολα οσα πιστεψαμε, εγκαταλειψαμε, αναθεωρησαμε, ψηφισαμε, ξαναψηφισαμε, ζησαμε στη δουλια, ακουσαμε στα καναλια. Ειμαστε μεγαλοι πια και ωριμοι. Μας ακολουθουν πολλα πραγματα. Και γνωριζομαστε καλα μεταξυ μας.

Χωρις καμια ρομαντικη διαθεση, χωρις στοχο να πεισω κανεναν, απλα για να επικοινωνησω μια σκεψη, ελπιζοντας οτι συμμετεχετε στοιχειωδως στην αγωνια που εχουμε ολοι για τον τοπο, τον τοπο τωρα, τον τοπο εδω. Γιατι αυτη ειναι η επιλογη. Δεν ειναι ιδεες, θεωριες, πιθανοτητες, υποψιες, συμπαθειες, συναισθηματισμοι. Ειναι μια τοσο απλη, ασημαντη επιλογη, ομως ετσι μονοδιαστατη και μαζικη. Και ολοι καταλαβαινουμε οτι θα υπαρχει πλειοψηφια Συριζα.
Μου φαινεται λοιπον οτι ο πολυς κοσμος καταλαβαινει σωστα οτι μονον η αυτοδυναμια Συριζα ειναι λυση. Καθε ψηφος στον Καμενο κ στον Θεοδωρακη, παει κατευθειαν στην Μητσοτακη.
Δεν απευθυνομαι σε ανωριμους 30αρηδες ή σε φευγατους δογματικους. Ουτε με ενθουσιαζει η "μεγαλη ωρα της αριστερας". Τωρα πλεον ολοι εχουμε καταλαβει οτι η διαπραγματευση εχει στρωθει στο τραπεζι, ολοι ετοιμαζονται για το παζαρι. Ξερουμε ποιοι θα την κανουν.  Και το θεμα ειναι που θα βρεθει ο συμβιβασμος. Θα μπορεσουμε σαν χωρα να παρουμε κατι παραπανω; Καθε ψηφος στον Καμενο κ στον Θεοδωρακη παει κατευθειαν στην Μητσοτακη, υπονομευει τη διαπραγματευση. Βοηθαει τη Μερκελ. Υπονομευει ολων τα συμφεροντα, γιατι δινει φιλι ζωης στο παλιο κατεστημενο. Διχαζει κ βαζει σε νεες περιπετειες τη χωρα.

Βεβαια ολοι ξερουμε οτι εκει στο Συριζα γινεται της παλαβης. Ξερετε και τις αποψεις μου κατα καιρους. Ναι, αλλα μεχρι τωρα εφεραν με μεγαλη μαεστρια ως εδω το καραβι τους. Πρεπει να τους το αναγνωρισουμε. Και οτι αν και εχουν φιλοδοξους, καριεριστες κλπ (προσωπικα εχω υπαρξει κι εγω φιλοδοξος και καριεριστας, εσεις οχι;), προς ωρας δεν τους κρατανε απο τα αρχ... ολο και κατι θα προκυψει θετικο (μπορειτε να φανταστειτε αντιθετα να διαπραγματευεται ο Καμενος, ο Θεοδωρακης, η Μητσοτακη;!).
Και να προσθεσω κι αυτο: Το παλιο κατεστημενο εφερε εδω τα πραγματα. Με πολιτικες δογματικα μεροληπτικες κατεστρεψαν την οικονομια, διελυσαν και ξεσηκωσαν τη κοινωνια. Θυμαστε που τα λεγαμε ολο αυτο το καιρο; Για ιδιο συμφερον δεν θελησαν να συνεννοηθουν και να ενσωματωσουν την λαικη δυσαρεσκεια. Εφεραν κινδυνους για τη χωρα γιατι δεν βλεπουν περα απο τη τσεπη τους. Ετσι δεν ειναι; Ειναι δυνατον, ψηφιζοντας Καμενο ή Θεοδωρακη, να πριμοδοτησουμε την αχαλινωτη λαιμαργια της Μητσοτακη να εμπλακει στη διαπραγματευση; Δεν τρομαζετε μ' αυτη τη σκεψη;
Αυτα τα λιγα απο μενα, με το θαρρος που εχω σαν παλιος φιλος, με την μετριοπαθεια που εχω απο τις εμπειριες μου και με την αγωνια που, καλως ή κακως, νοιωθω ακομα στα 65 μου.
Κι ευχομαι ετσι απλα ρεαλιστικα να πατε στη καλπη, οπως εχετε πολλες φορες κανει μεχρι τωρα. Για το συμφερον σας/μας.
ΛΣ.
ΥΓ: Μου βγηκε λιγο μεγαλο. Οσοι παραξενευτειτε, διαβαστε το αλλη μια φορα. Θα βρειτε πιο πολλα ενδιαφεροντα!

Σχόλια