Ετσι μπράβο !!!

Ενας από τους "ελάχιστους" κατηγορηθέντες σοσιαλιστές για διαπάθιση δημόσιου χρήματος αξιοποιεί διατάξεις πρόσφατου νόμου και επστρέφει χρήματα στο Δημόσιο προκειμένου να ...ευνοήσει την τύχη του στο Δικαστήριο... 
Πολλά μπράβο!!! Πρώτα στον νομοθέτη, που έφτιαξε τέτοιο νόμο, γιατί μπορεί και άλλα καλά παιδιά να μετανοήσουν... Και μετά στα ίδια τα "παιδιά", που ...είδαν το φώς το αληθινόν και έλαβαν πνεύμα σωτηρίας...
Βέβαια δεν αναφερόμαστε σε εκείνα τα ... ψωροεκατομυριάκια, που έκαναν τα δρομολόγια Siemens-ΝΔ και Siemens-ΠΑΣΟΚ... Για αυτά ούτε λόγος να γίνεται... 
Σας μεταφέρουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το Nooz.gr

Eπιστρέφει χρήματα στο Δημόσιο ο Μαντέλης

230.000 ευρώ επιστρέφουν στο Δημόσιο, κατά δήλωσή τους, ο Τάσος Μαντέλης και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, κατηγορούμενοι για τα μαύρα ταμεία της Siemens, προκειμένου να αλλάξει η έκβαση της δίκης τους.

Ειδικότερα, το εν λόγω ποσό ισούται με τη ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο και η κατάθεσή του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίδει τη δυνατότητα όχι μόνον στους δύο, αλλά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους - συνολικά πέντε - της υπόθεσης να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για όλους όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα και αποφασίζουν να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο. 

Οι άλλοι τρεις κατηγούμενοι είναι οι Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Τάσος Μαντέλης και ο Γιώργος Τσουγκράνης δηλώνουν ότι καταθέτουν 56.000 ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 174.000 ευρώ που είναι ήδη δεσμευμένα από τις Αρχές, σε λογαριασμό του Γιώργου Τσουγκράνη, έτσι ώστε να συμπληρωθούν 230.000 ευρώ που σύμφωνα με το βούλευμα είναι το ποσό της ζημίας που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο.

Η επιστροφή των χρημάτων αναμένεται να αλλάξει - άνευ απροόπτου - πλήρως την έκβαση της δίκης, κυρίως ως προς το σκέλος της επιμέτρησης της ποινής, καθώς ο Γιώργος Τσουγκράνης απειλείται ακόμη και με ισόβια, ενώ ο Τάσος Μαντέλης με είκοσι χρόνια.

Έγκριτοι νομικοί εκτιμούν ότι μετά την κίνηση αυτή, η ποινή μπορεί να φθάσει τα τέσσερα χρόνια για τον Μαντέλη και τα 10-12 χρόνια για τον Τσουγκράνη.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος εξαιρεί από τις ευεργετικές διατάξεις του κυβερνητικούς αξιωματούχους (και ο Τάσος Μαντέλης διετέλεσε υπουργός Μεταφορών), εν τούτοις ο βασικός κατηγορούμενος μπορεί να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης για δυο λόγους: 

Πρώτον, γιατί δεν κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, αλλά μόνον για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μάλιστα περίοδο κατά την οποία δεν ήταν υπουργός. 

Δεύτερον, γιατί σύμφωνα με τον νόμο έστω και αν ένας εκ των κατηγορουμένων επιστρέψει το ποσό που αναφέρει ως ζημία το βούλευμα, ωφελούνται όλοι οι συμμέτοχοι.

Σχόλια