ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΟ ΡΟΥ ΜΕ !!!

Ετσι ισχυρίζεται ο φίλτατος Γιάννης Λύχρος στο κείμενο που μας κοινοποίησε  και αναπαράγουμε...

Με το λαϊκό κίνημα ενεργό ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Οι πρώτες επαφές με αξιωματούχους της Ε.Ε. είναι πλέον γεγονός. Η σπουδή και μόνο, για επίσκεψη στην Αθήνα των Βρυξελλών, δείχνει την έγνοια των τελευταίων να έρθουν σε άμεση επαφή με το καινούργιο στην Ελλάδα.
Η Ελληνική κυβέρνηση δήλωσε με τον ποιο επίσημο τρόπο, την σθεναρή της απόφαση να μην δεχτεί τα μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας που καταψήφισε ο Ελληνικός Λαός.
Για πρώτη ίσως φορά έχουμε μια κυβέρνηση που μετεκλογικά δηλώνει και πράττει σύμφωνα με τα προεκλογικά της συνθήματα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά:
«…Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση...»
Τεράστια διαφορά από τον προηγούμενο πρωθυπουργό που στην πρώτη ομιλία μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των εκλογών του Ιουνίου του 2012, αντί να ευχαριστήσει τους πολίτες που τον ψήφισαν, δήλωσε μετάνοια και υποταγή στην κ. Μέρκελ.
Επίσης έδειξαν ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει πραγματική διαπραγμάτευση μεταξύ Ε.Ε. και Ελληνικής κυβέρνησης.
Διαπραγμάτευση που θα γίνει μεταξύ πολιτικών αξιωματούχων των δύο πλευρών και όχι με τους υπαλλήλους που έστελνε η τρόικα και έτρεμαν οι μέχρι τώρα Ελληνικές κυβερνήσεις.
Χαρακτηριστικά  ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Βαρουφάκης δήλωσε:
«…άλλο οι θεσμοί και τα όργανα της Ευρώπης κι άλλο η τρόικα. με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε…»
Απορίας άξια είναι η στάση των περισσότερων συστημικών ΜΜΕ, ότι η συνάντηση δεν ήταν επιτυχημένη. Περισσότερο επιτυχημένη δεν μπορούσε να ήταν. Δεν περιμένει κανείς, από την πρώτη κιόλας επαφή, να αποδεχτούν οι εταίροι το δίκαιο των θέσεών μας. Οι ‘επιτυχημένες’ επαφές των προηγούμενων κυβερνήσεων είδαμε που μας οδήγησαν. Θα πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσουν και αυτά και τα διάφορα κόμματα της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με ποια μεριά είναι,  στην σύγκρουση διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, με την μεριά της Ελλάδας ή με την μεριά της Μέρκελ; Ο Περισσός, προς τιμήν του, το ξεκαθάρισε είναι εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης. Επείγει και οι υπόλοιποι να ξεκαθαρίσουν στον Ελληνικό Λαό την στάση τους χωρίς αμφισημίες.
Σαν Έλληνας πολίτης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τις πρώτες πράξεις της νέας Ελληνικής κυβέρνησης. Για πρώτη φορά δεν αισθάνομαι προδομένος και παραπλανημένος.
Είμαι έτοιμος να σταθώ δίπλα στην κυβέρνηση και να παλέψω μαζί με τον Ελληνικό Λαό για την επιτυχία του προγράμματος, ενάντια στα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα μέσα και έξω από την χώρα, που θέλουν να συνεχιστεί η ολέθρια πολιτική της ανθρωπιστικής κρίσης της κοινωνικής καταφρόνιας και της οικονομικής καταστροφής. Να σταθώ δίπλα στην κυβέρνηση και με τον αγώνα μου να βοηθήσω να μην λυγίσει στις τεράστιες πιέσεις που δέχεται και θα δεχθεί για να στρεβλωθεί το πρόγραμμά της.
Το λαϊκό κίνημα είναι η μοναδική πηγή δύναμη της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης.
Με το λαϊκό κίνημα ενεργό ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Δημοσίευση σχολίου