Για να μην ξεχνάμε...

Τον χώρο και τον χρόνο μέσα στους οποίους ζούμε...
Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναίμας στην μέση του δρόμου... Πιθανόν για παραδειματισμό... 
Αντιγράφουμε το σχετικό ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Nooz.gr. Παραθέτουμε φωτογραφία, αλλά στον ιστότοπο υπάρχει και το σχετικό video της παγκόσμιας ντροπής...

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο, που κάνει το γύρο του κόσμου, και δείχνει μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία να αποκεφαλίζεται στη μέση του δρόμου, ενώ φωνάζει ότι είναι αθώα.
Η Layla bint Abdul Mutaleb Bassim κατηγορήθηκε ότι σκότωσε την κόρη του συζύγου της, αφού προηγουμένως την παρενόχλησε σεξουαλικά, βιάζοντάς την με ένα σκουπόξυλο. Μέσω συνοπτικής διαδικασίας κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε εκτέλεση.
Όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο, η γαυνίκα σύρεται βιαίως στους δρόμους της Μέκκα από τους δήμιους της, ενώ ακούγεται να ουρλιάζει: "Δεν σκότωσα. Χαράμ, χαράμ, χαράμ (σ.σ.: αμαρτία). Δεν σκότωσα. Δεν σας συγχωρώ... Αυτό είναι αδικία".
Τελικά, ο δημόσιος εκτελεστής την αποκεφαλίζει με δύο χτυπήματα με τη χαντζάρα. Μετά την εκτέλεση, μια φωνή ακούγεται να διαβάζει το έγκλημά της.
Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία, οι εκτελέσεις γίνονται δημόσια. Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα.  Στη Σαουδική Αραβία η κοινή γνώμη εξοργίστηκε όχι για την ποινή, αλλά για το γεγονός πως η πράξη μαγνητοσκοπήθηκε και ανέβηκε στο Διαδίκτυο.  Έτσι, οι Αρχές συνέλαβαν ένα άτομο για την καταγραφή της εκτέλεσης.

Πρόκειται για την 10η εκτέλεση του 2015 που πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία, η οποία -σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία- είναι η τρίτη χώρα σε εκτελέσεις μετά το Ιράν και το Ιράκ. 

Σχόλια