ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Ετοιμάζονται !!!

Οι "εραστές" της ελευθερίας επιταχύνουν τα βήματα ενός μακρόχρονου γεωστρατηγικού σχεδιασμού, που ξεκινάει την επαύριο της πτώσης του ανατολικού μπλοκ και αρτιώνεται σε διαφορετικές φάσεις: Διάλυση Γιουγκοσλαβίας, Πόλεμοι στην Μέση Ανατολή κ.λ.π. Κεντρικός στόχος: ο στραγγαλισμός της Ρωσίας Για τους αμφιβάλλοντες παραθέτουμε το ρεπορτάζ του Nooz.gr, που αναφέρεται στην συγκρότηση δύναμης ταχείας επέμβασης στην Ανατολική Ευρώπη. Σας το προτείνουμε προς ανάγνωση ακόμη και στις λεπτομέρειές του...

ΝΑΤΟ: Δύναμη ταχείας δράσης στην Αν. Ευρώπη

Το ΝΑΤΟ ενέκρινε την ενίσχυση των δυνάμεών του στην ανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας μια νέα δύναμη ταχείας αντίδρασης και έξι "κέντρα διοίκησης" σε περιοχές κοντά στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.


Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Βρετανία δέχτηκαν να είναι οι πρώτες χώρες που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη δύναμη, την "αιχμή του δόρατος" του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. 

Η δύναμη θα αποτελείται από 5.000 άνδρες και αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση το 2016.

"Αποφασίσαμε ότι η δύναμη ταχείας αντίδρασης θα αποτελείται από μια χερσαία ταξιαρχία περίπου 5.000 ανδρών" οι οποίοι θα υποστηρίζονται από την αεροπορία, το ναυτικό αλλά και από εδικές δυνάμεις, πρόσθεσε.

"Συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε αμέσως έξι πολυεθνικά κέντρα διοίκησης στη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Εάν συμβεί μια νέα κρίση, θα διασφαλίζουν ότι οι εθνικές και οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θα είναι σε θέση να δρουν συντονισμένα εξ αρχής", εξήγησε.

Αυτά τα κέντρα διοίκησης θα καταστήσουν ευκολότερη την ανάπτυξη της δύναμης ταχείας αντίδρασης και ταυτόχρονα θα στηρίζουν και τον σχεδιασμό της συλλογικής άμυνας και θα βοηθούν στο συντονισμό των στρατιωτικών ασκήσεων", κατέληξε. 
Δημοσίευση σχολίου