ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Τι σας λέγαμε;;;

Δεν πρόλαβε να "στεγνώσει το μελάνι" της προηγούμενης ανάρτησή μας και ο φίλτατος Στέφανος Πάντος μας κοινοποιεί ένα κείμενο στην γραμμή της κ. καθηγήτριας... Αληθινό μνημείο φραγκολεβαντινισμού... Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του Στέφανου μαζί με το πρωτότυπο κείμενο των εκσυγχρονιστών... Προσέξτε τις υπογραφές, που σκοπίμως παραθέτουμε... Διαβάστε τες μία προς μία... Εκτός από ήδη γνωστούς "Ποταμίσιους" αστέρες συμμετέχουν και άλλοι λάμψαντες σε άλλα στέκια του "χώρου"... Ανεμος συσπείρωσης πνέει στις "υγιείς" δυνάμεις του τόπου... Και απ' ότι φαίνεται όλες μαζί θα συνευρεθούν στην φιλόστοργο κοίτη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.... Διαβάστε !!!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Πρωτοφανές άθλιο κείμενο από 42 "προσωπικότητες": Μην λοιδορείτε τη Γερμανία...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. .
Και τι δεν μας θυμίζει... Το "ελληνικό" ανακοινωθέν στην κατοχή "Εκ των ημετέρων δυνάμεων, είς Γερμανός νεκρός..."

Ένα πρωτοφανές κείμενο με κεντρικό άξονα «μην πυροβολείτε τη Γερμανία», μην λοιδορείτε και υβρίζετε τον καλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, υπογράφει μια ετερόκλητη ομάδα πολιτών – 42 στον αριθμό.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην Athens Voice και μεταξύ αυτών που το υπογράφουν είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο πανεπιστημιακός Ηλίας Κατσούλης, ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!» Θάνος Τζήμερος, ο Τάκης Μίχας, η Μιράντα Ξαφά και άλλοι.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:

«Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται.

Την ώρα που η κυβέρνηση μάς βομβαρδίζει με όλα τα μέσα ότι αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια των πολιτών, εμείς νιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται.

Προσβάλλεται όταν για δεύτερη φορά σε μια τετραετία βρίσκεται στη διεθνή ημερήσια διάταξη το θέμα Grexit, δηλαδή η αντιμετώπιση της χώρας μας σαν παρία της Ευρώπης.

Προσβάλλεται όταν η κυβέρνηση βγαίνει στη γύρα, ζήτουλας για νέα δανεικά, και συγχρόνως υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία.

Προσβάλλεται όταν περισσεύουν οι κυβερνητικές γελοιότητες, που ξεκινούν από τις ενδυματολογικές εμφανίσεις, συνεχίζουν με την αμετροέπεια ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη και καταλήγουν να διαπραγματεύονται με τους ίδιους εκπροσώπους των εταίρων μας, αλλά να τους αλλάζουν όνομα, ώστε να ξορκίσουν την «τρόικα».

Προσβάλλεται όταν όχι μόνο δεν προωθούνται μέτρα για να ανακάμψει η οικονομία μας και να πάψουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ματαιώνονται και όσα λίγα, δειλά και ανεπαρκή μέτρα ελήφθησαν στο διάστημα της κρίσης.

Προσβάλλεται όταν βλέπουμε την οικονομία να ξαναγίνεται βορά του υδροκεφαλικού κράτους και των συντεχνιών, την εκπαίδευση να ξαναγίνεται βορά των κομματικών εγκάθετων, τις λίγες ξένες επενδύσεις που με δυσκολία προσελκύσαμε να πολεμιούνται και να ματαιώνονται.

Προσβάλλεται όταν η κοινωνία μας έχει ποτιστεί με το ξενοφοβικό ψευδο-νταηλίκι τόσο, ώστε να χειροκροτεί μια κυβέρνηση που πουλάει αντι-δυτικισμό και εθνικισμό, με πρωτοπόρα στο χειροκρότημα τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή».

Για τους λόγους αυτούς κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες δημοκράτες, που πιστεύουν στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της χώρας, να παραμερίσουν άλλες πολιτικές και προσωπικές διαφορές και να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια για να προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη μια εναλλακτική λύση στην απελπιστική αυτή κατάσταση. Μια εναλλακτική λύση που είναι απαραίτητη και υπάρχει σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες, αλλά όχι στη δική μας.

Τη δήλωση αυτή υπογράφουν 42 πολίτες, είναι δε ανοιχτή και σε άλλες υπογραφές.

Αβραντίνης Αναστάσιος,  Αδάμου Νίκος,  Αναστασόπουλος Γεώργιος, Ανδριανόπουλος Ανδρέας,  Αργυρίδης Κωνσταντίνος, Βεζιρτζόγλου Χρήστος,  Βουρλούμης Παναγιώτης,  Γιαννής Νίκος,  Γουσέτης Διονύσης,  Δέλλας Χάρης, Δήμου Νίκος,  Εμπέογλου Νίκος,  Εφραιμίδης Αντώνης,  Καραμάργιου Ιωάννα, Κατσούδας Δημήτριος,  Κατσούλης Ηλίας,  Κελμ Ματθίας,  Κουμπή Βάλλη,  Κρούστης Αντώνης,  Κυριαζής Δημοσθένης,  Κυριακόπουλος Νίκος,  Μανούσος Δημήτριος,  Μαράτος Τηλέμαχος,  Μεϊμάρογλου Γιάννης,  Μίχας Τάκης,  Μιχελής Λεωνίδας, Μπακάλης Στέφανος,  Μπήτρος Γεώργιος,  Μπήτρος Κωνσταντίνος,  Ξανθόπουλος Τόλης, Ξαφά Μιράντα,  Παλαιολόγος Γιάννης,  Παπανδρόπουλος Αθανάσιος, Παπασωτηρίου Χαράλαμπος,  Παρασκευόπουλος Σπυρίδων,  Περράκης Στέλιος,  Πετρολέκας Σταύρος,  Σαρηγιαννίδης Γεώργιος,  Στεργίδης Κωνσταντίνος,  Στρίγκνιτς Ανδρέας,  Τζήμερος Θάνος,  Τόντσεφ Πλάμεν,  Τριδήμας Γεώργιος,  Φαράκλας Γιάννης,   Φούντας Στέλιος,  Χρηστίδης Κωνσταντίνος,  Ψαχαρόπουλος Γεώργιος»
Δημοσίευση σχολίου