ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Κάτι τέτοιο εννοούσαμε...

...Σήμερα κιόλας, μόλις δύο αναρτήσεις πριν, όταν καταλήγοντας γράφαμε:... Τα πράματα θα είναι πολύ διαφορετικά (προς το καλύτερο) όταν στο προσκήνιο μπει ο ίδιος ο λαός...
Να λοιπόν, που ο λαϊκός παράγοντας ενεργοποιείται και σχετικά με αυτό μεταφέρουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ του nooz.gr

"Δεν φοβόμαστε": Συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα μέσω των social media για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε ένδειξη συμπαράστασης για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και διαμαρτυρίας για την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα. "Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε", είναι το σύνθημα. 
Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν το τμήμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη επί της Αμαλίας με εμφανή την απουσία αστυνομίας στην περιοχή.
Συμμετέχουν οργανώσεις, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι.   
Η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχιζόταν κανονικά εκτός από το τμήμα που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Το κείμενο - πρόσκληση ανέφερε:
"Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό.
Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.
Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει.
Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.
Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας.
Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!". 

ΥΓ. ΦΑΙΑΚΙΑΣ: Καλό θα είναι οι σχετικές πρωτοβουλίες να διακατέχονται στα λόγια και στην πράξη από απόλυτα ενωτικό πνεύμα... Ο αγώνας θα είναι κοινός και τα οφέλη του το ίδιο...
Δημοσίευση σχολίου