ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Στηρίζει και ο Γιώργος...

Να λοιπόν η στήριξη, που αλλάζει άρδην τον συσχετισμό των δυνάμεων υπέρ των Ελληνικών θέσεων τα πλαίσια της ΕΕ!!! Ο ΓΑΠ στηρίζει, όπως διαβάζουμε και σας μεταφέρουμε απο τον ιστότοπο Nooz.gr. 

Υπέρ μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας o Παπανδρέου

Μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχει τέσσερα χαρακτηριστικά και να τεθεί υπόψη του ελληνικού λαού προς έγκριση, αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σημειώνει ότι θα στηρίξει μία τέτοια συμφωνία.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει αυτή η συμφωνία είναι:
- Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.
- Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
- Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και, βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.
- Υιοθέτηση ενός ελληνικού σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο- οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μη χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, που έχει μπροστά της.
Επίσης, επισημαίνει ότι «η τυφλή σύγκρουση αντιβαίνει στο πνεύμα και το κεκτημένο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βλάψει τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ελλάδας. Πυξίδα και για τις δύο πλευρές απαιτείται να είναι μία κοινή πλεύση και συμφωνία που να υπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον».
Τέλος, απευθύνει έκκληση στους Ευρωπαίους εταίρους «να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό» και «να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος».

ΥΓ. Φίλοι της ΦΑΙΑΚΙΑΣ μας υπενθύμισαν ότι ο ΓΑΠ ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, που μας έβαλε στα μνημόνια με εκείνη την γνωστή ρηματική ανακοίνωση από το Καστελλόριζο, που από τότε αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς... 
Δημοσίευση σχολίου