ΟΜΕΡΤΑ

Για το ίδιο θέμα των ημερών γράφει η φίλτατη Νέλλυ Δεμέστιχα σε ένα σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, τολμηρό και τσεκουράτο κείμενο, που και σας προτείνουμε προς ανάγνωση...

ΟΜΕΡΤΑ
Προσέγγιση στον τραμπουκισμό ως παράγωγου της Κοινωνικής Συνθήκης...... 


Τερατογεννέσεις και μόνο κυοφορούνται μες την ατμόσφαιρα της κοινωνικοπολιτικής Ομερτά που δεσπόζει στην Αγία Ελληνική οικογένεια.
Κατ’ επέκταση στην Αγία Λαική γειτονιά στο Ελληνορθόδοξο κρυφό Σχολειό, στον Τρισάγιο χωριουδάκι, στην Οσία Πολιτεία. Αυτά τα κοινωνικά κύτταρα εκτροφεία δεκάδων ψυχοπαθολογιών απορρίπτουν τις ενοχές των δικών τους παιδιών.
Δέχονται μόνο την κανονικότητα... Αυτήν που κατασπαράσσει τον άλλο τον λιγότερο άνδρα ή γυναίκα, τη περισσότερο παχουλή και τον λιγότερο ψηλό.
Καλλιεργεί τα πιο χαμηλά ένστικτα. Αυτά της υπεροχής απέναντι στον αδύναμο, τον διαφορετικό να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπολιάζοντας έτσι την κυρίαρχη ιδεολογία αυτήν του λύκου ή της λύκαινας των έτοιμων για όλα.
Τίποτε δεν έχει συμβεί για πρώτη φορά... Πιο ανατριχιαστικά έχουν θαφτεί και θα συμβούν κι αύριο.
Ένας από τους λόγους που θέλουμε να ανατρέψουμε και να διαλύσουμε αυτή την κοινωνία είναι ότι ζει με δόγματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.Αντλούν ισχύ από την υπεροχή του κανόνα ¨έτσι τα βρήκαμε¨ απ’ τους παππούδες μας.
Μια κοινωνία που ντρέπεται να ψελίσει τη λέξη ¨καρκίνος¨ και φτύνει στο κόρφο της, είναι ικανή για την οικογενειοκρατία, τη βεντέτα, το ρατσισμό και τα αναπαράγει παντού καθημερινά.
Κοινωνία που ποτίζεται δεκαετίες με τη σαπίλα των αρχηγών της, των προτύπων της, πράγμα που έχει αδρανοποιήσει τα αντανακλαστικά της...Όμοιος με τον όμοιο απ’ την ίδια φτιάξη, από τα ίδια υλικά, Λαός και Ηγέτες.
Η οικογένεια και η γειτονιά μαθημένοι απ’ τους κυβερνήτες δεν λογοδοτούν παρά στον πατέρα αφέντη ή στην αυταρχική Βασίλισσα – μάνα το πολύ-πολύ στο δακτυλοδεικτούμενο καταδότη.
Όταν ρωτηθούν δεν ξέρουν, δεν είδαν δεν άκουσαν, δεν έχουν άποψη.
Αμάθητοι σε κριτική και αυτοκριτική, καταδικασμένοι ν’αναπαράγουν μισαλλόδοξους νταήδες, εμπαθείς αρνητές της φυσικής διαφορετικότητας.
Φασίστες μαθημένους στην αυτοδικία και τη κρυμμένη τη δειλή αυτονομία του στενού τους κύκλου, "εκεί που τους παίρνει". Η εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής είναι πολύ μεγαλύτερη από το ποσοστό της.
Ο τραμπουκισμός στο σχολείο δεν είναι ¨αγορίστικο παιχνίδι¨ ή κοριτσίστικη εξυπνάδα¨ είναι ναζισμός και σαν τέτοιος πρέπει να σπάσει. Η παιδεία,και η θεωρία του υλισμού και της ψυχανάλυσης πρέπει να αναμετρηθούν με τον παπά, τον δάσκαλο, το χωροφύλακα, τον ψευτοεπαναστάτη, τον δειλό, ότι εκτρέφει μέσα της μια καθυστερημένη κοινωνία... Αυτά τα στεγανά δεν σπάνε μόνο με τη διοικητική τιμωρία και τη βία.
Το φως του διαλόγου,ο ήχος της εκπαιδευτικής ομαδικής ψυχανάλυσης θα τα συντρίψει όταν αναμετρηθεί με τη σαθρότητα των κοινωνικών στεγανών.Οι ακτίνες της αλήθειας και της επιστημονικής έρευνας δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο.
Η ζωή όλων μας είναι ρημαγμένη. Πρέπει να ψάχνουμε πάντα το γιατί για να τη κάνουμε κάπως ανθρωπινότερη.

Σχόλια