Πολύ το χαρήκαμε...

...που ο φίλτατος Μανώλης Παναγιωτάκης είναι η πρόταση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για το τιμόνι στη ΔΕΗ... Εχουμε προσωπική άποψη για το ήθος του ανδρός ενώ το βιογραφικό του μαρτυρεί και για την επάρκειά του... 
Το κείμενο, που παραθέτουμε προέρχεται από την "Εφημερίδα των Συντακτών" και μας το κοινοποίησε ο φίλτατος Νίκος Ματζάκος, του οποίου τα συνοδευτικά σχόλια παραθέτουμε...

ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

Εδώ έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε. Ένας φίλος μας στη θέση του Προέδρου της ΔΕΗ. Συγχαρητήρια στον Λαφαζάνη και καλή επιτυχία στον φίλο μας Μανώλη Παναγιωτάκη που αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Να ξέρουν όμως οι πάντες φίλοι μου ότι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται δυστυχώς άνθρωποι της λεγόμενης αγοράς, καθηγητές και λοιποί άσχετοι με το αντικείμενο, συνήθως πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ διεφθαρμένοι και πάει λέγοντας....
Η κατάσταση στο Υπουργείο Οικονομικών π.χ. δεν περιγράφεται με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας. Η μια χειρότερη και πιο επικίνδυνη από την άλλη. Θα επανέλθω με ειδικό άρθρο για όσα συμβαίνουν εκεί.
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία Μανώλη στην κατεύθυνση της ριζοσπαστικής (και όχι διαχειριστικής) αλλαγής που είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσεις.



ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με προηγούμενους επικεφαλής της ΔΕΗ είναι ότι ο Εμμ. Παναγιωτάκης δεν προέρχεται από τον κόσμο των πολυεθνικών .
Σάρκα από τη σάρκα της ΔΕΗ και πολιτικά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας. Πρόκειται για τον 67χρονο Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ (1990-1991) και εδώ και χρόνια διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και της θυγατρικής της ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος αποτελεί επισήμως από χθες την πρόταση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με προηγούμενους επικεφαλής της ΔΕΗ είναι ότι ο Εμμ. Παναγιωτάκης δεν προέρχεται από τον κόσμο των πολυεθνικών, ούτε αποτελεί μάνατζερ ή καθηγητή πανεπιστημίου, αλλά είναι εργαζόμενος της επιχείρησης από το 1974, με σπουδές μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου, ο οποίος σταδιακά αναρριχήθηκε σε διευθυντικές θέσεις και μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής οργάνωσης, εκπαίδευσης και ασφάλειας εργασίας στη ΔΕΔΔΗΕ (διανομή). Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος καλείται να αναλάβει το τιμόνι της ΔΕΗ σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για την επιχείρηση και να το στρίψει προς την κατεύθυνση που έχει προαναγγείλει ο πολιτικός του προϊστάμενος. Δηλαδή, σε μια επιχείρηση που δεν θα βάζει τα κέρδη πάνω από την κοινή ωφέλεια, θα μειώσει τα τιμολόγια, θα στηρίξει την παροχή δωρεάν ρεύματος σε απόρους και θα συγκρουστεί με οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επί χρόνια έχουν ριζώσει στην επιχείρηση.
Θα βρεθεί, όμως, αντιμέτωπος όχι μόνο με τη βόμβα των ανεξόφλητων λογαριασμών που προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, αλλά και με ανοιχτά θέματα όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης για τις επενδύσεις σε νέες μονάδες και δίκτυα διανομής και μεταφοράς, και τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου η κυβέρνηση προωθεί τον επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Σταύρο Γούτσο, και ως μέλη τους Γιώργο Ανδριώτη, Χρήστο Παπαγεωργίου και Παναγιώτη Πραματιώτη.

Σχόλια