ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ελα τώρα... Υπερβολές!!!

Στην ΦΑΙΑΚΙΑ με αρχική έκπληξη και στην συνέχεια με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε, ότι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος Ελληνες αξιωματούχοι, Γερμανοί ανώτεροι υπάλληλοι της Εταιρείας Daimler και ο αντιπρόσωπός της  στην Ελλάδα...
Η ΦΑΙΑΚΙΑ θεωρεί a priorpi αθλιότητες και σκευωρία τα όσα αναφέρονται στην δίωξη και ζητά την άμεση αθώωση ΟΛΩN των κατηγορουμένων και την απόδοσή τους ως πάλλευκες περιστερές στην κοινωνία και τον ... κόσμο του "επιχειρείν"... Φυσικά απαιτεί την πλήρη προστασία των πολιτικών τους προϊσταμένων από κάθε είδους αναφορά ακόμη και απλή νύξη, που μπορεί να σπιλώσει έστω και ένα ελάχιστο της φήμης τους... Ας μην ξεχνάμε, ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των διωκώμενων έχουν δώσει αποφασιστικά τον αγώνα τους για την διάσωση της χώρας μέσα από τα μνημόνια και τις αντίστοιχες ευεργετικές πολιτικές... Επιτέλους ο τόπο ας δείξει και λίγη ευγνωμοσύνη... 
Για να συμμεριστείτε την οργή μας σας παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Nooz.gr

Κακουργηματικές διώξεις για συμβάσεις με Daimler

Κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, για παράνομες αμοιβές που φαίνεται να διακινήθηκαν για προμήθειες του Δημοσίου, οχημάτων από τη γερμανική εταιρεία Daimler απήγγειλαν σε βάρος επτά προσώπων, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τόσο Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους και Γερμανούς υπαλλήλους της εταιρείας όσο και τον επιχειρηματία που έχει την αντιπροσώπευση της Daimler στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, φέρεται να προέκυψαν στοιχεία για παράνομες αμοιβές που διακινήθηκαν κατά τη φάση της προετοιμασίας υπογραφής και ακολούθως της εκτέλεσης των επίμαχων συμβάσεων κατά την περίοδο υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Τα παράνομα χρήματα που διακινήθηκαν από "μαύρα ταμεία" που, κατά τη δικογραφία, διατηρούσε η κατασκευάστρια εταιρεία, φαίνεται να αφορούν πόσα συνολικού ύψους τουλάχιστον δυο εκατομμυρίων ευρώ, από το 2001 και έπειτα, σε κρατικούς αξιωματούχους μέσω εταιρικών λογαριασμών τρίτων προσώπων και άλλων τεχνασμάτων.

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά κατηγορίες για:

- Δωροδοκία υπαλλήλου σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που επισύρει ποινή μέχρι ισόβιας κάθειρξης.

- Δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

- Νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα.

Οι επίμαχες συμβάσεις συνολικού κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ αφορούν:

- Την προμήθεια 2000 στρατιωτικών οχημάτων Mercedes 290 GD1 1/4T, ανταλλακτικών, συγκροτημάτων και συλλογών ειδικών εργαλείων συντήρησης με δικαίωμα προαίρεσης για την επιπλέον προμήθεια 2480 οχημάτων για τις ανάγκες του ΓΕΣ (σύμβαση 015Α/97), με συνολικό κόστος 96 εκατ. ευρώ.

- Την προμήθεια 224 οχημάτων Mercedes 290 GD1 1/4T, 111 οχημάτων τύπου Unimog, 21 ρυμουλκούμενων βαρέως τύπου, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον προμήθεια μέχρι 111 ρυμουλκούμενων ελαφρού τύπου προς κάλυψη αναγκών σε οχήματα του προγράμματος Β ράση ΕΡΜΗΣ (Σύμβαση 19Α/2000) με κόστος 30 εκατ. ευρώ.

- Την προμήθεια 88 λεωφορείων τύπου OHL 1829/63, 49+1 θέσεων με δικαίωμα προαίρεσης για 32 επιπλέον λεωφορεία (Σύμβαση 013Α/98).  
Δημοσίευση σχολίου