ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Κράζει η κομπανία...

Το σημείωμα, που ακολουθεί δεν συνιστά τοποθέτηση ως προς την κυβέρνηση... Αυτονόητο, αλλά πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος, γιατί υπάρχουν και μερικοί, που... 
Εν πάσει περιπτώσει είναι αυτονόητο, πως το πραγματικό ζήτημα είναι η ανεξαρτησία μίας "ισότιμης"  (έτσι δεν μας λένε, οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας;;;) χώρας και το δικαίωμα να χαράζει την εξωτερική της πολιτική, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού στραγγαλισμού, που ασκούν οι Ευρωπαίοι φανατικοί μας φίλοι... Και Ω!!! της αναισχυντίας το απύθμενον βάθος, ενοχλούνται αν αναζητηθούν βοήθειες για να χαλαρώσουμε το ασφυκτικό λουρί γύρω από το λαιμό μας.... Μας είχαν πολύ συνηθίσει στη στάση του λωτού στο πολιτικό Καμασούτρα του Πλανήτη... 
Διαβάστε το σχετικό σημείωμα, που αναδημοσιεύουμε από το Nooz.gr. Βοηθάει να τσεκάρετε τα νεύρα σας... Προς κάθε κατεύθυνση...

"Ο Τσίπρας θέτει σε κίνδυνο τη θέση της ΕΕ για τη Ρωσία"

Αντιδράσεις εκ μέρους Γερμανών πολιτικών προκαλεί η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Μόσχα. 

Να μην δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ανάλογη στάση τηρεί και ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Διαφορετική άποψη εκφράζει η επικεφαλής της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

Με την λίστα μεταρρυθμίσεών του και την επίσκεψή του στο Βερολίνο είχε αρχίσει ο (Αλέξης) Τσίπρας να ανακτά εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, επισημαίνει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung» και τονίζει ότι θα ήταν «απαράδεκτο» εάν τώρα υπολογίζει ότι ως αντάλλαγμα για ρωσική βοήθεια «θα θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά την Ρωσία». 

Κριτική στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Μόσχα άσκησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκούντερ Κρίχμπάουμ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα δηλώνει ότι, αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορούσε να βρει την «σωτηρία της ψυχής» της στην Μόσχα, τότε υπολογίζει σε «λάθος άλογο» και προσθέτει ότι το πώς συμπεριφέρεται η Μόσχα στις ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία φάνηκε ήδη σε σχέση με την δική της αντιπολίτευση αλλά και με την κρίση στην Ουκρανία. 

«Όποιος λοιπόν θέλει ευρωπαϊκή βοήθεια, πρέπει η πυξίδα του να δείχνει προς τις Βρυξέλλες και όχι προς την Μόσχα», τονίζει ο κ. Κρίχμπάουμ.

Από την πλευρά του ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post» αναφέρει: «Δεν μπορώ να πιστέψω, με όλη την καλή διάθεση, ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με την σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας». 

«Το θέμα δεν είναι να στραφούν η ΕΕ και η Ρωσία η μία εναντίον της άλλης», δηλώνει η επικεφαλής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και προσθέτει ότι η Αθήνα επιδιώκει κυρίως να χαλαρώσει η Ρωσία τον αποκλεισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Δύση. 

«Η Ελλάδα έχει τεράστιο συμφέρον από την δυνατότητα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων. Αυτές είναι φυσιολογικές διαπραγματεύσεις», τονίζει. 
Δημοσίευση σχολίου