ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Μιλάμε για το χρέος και ο Ερίκ Τουσσέν ισχυρίζεται, ότι είναι απολύτως νόμιμο με βάση κανόνες του διεθνούς δικαίου να μην πληρώσουμε για το χρέος. Προσέξτε: Είναι νόμιμο λέει, όχι απλά ηθικό, δίκαιο, σωστό κ.λ.π. ΝΟ-ΜΙ-ΜΟ. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπου Nooz.gr.

Τουσέν: Δικαίωμα της Ελλάδας να μην πληρώσει το χρέος


"Από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο" ανέφερε σε συνάντησή του με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ, Κώστα Ήσυχο, ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων της "Επιτροπής Αλήθειας" για τον λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου Χρέους, Ερίκ Τουσέν.

"Ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους, συνιστά παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η ασκούμενη πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση" ανέφερε ο κ. Τουσέν, υποστηρίζοντας πως η δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό Σύνταγμα


"Είναι δικαίωμα της ελληνικής πλευράς η μονομερής αναστολή πληρωμής του χρέους λόγω ανθρωπιστικής κρίσης" εκτίμησε.


Σημειώνεται πως η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα της Βουλής, θα παρουσιάσει μια προκαταρκτική εκτίμηση για τη νομιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, την 18η Ιουνίου.

Ο κ. Ήσυχος δήλωσε πως "με δεδομένο το πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας, πρέπει το ζήτημα του δημόσιου χρέους να το βλέπουμε πρώτα με πολιτικά κριτήρια και μετά να εξετάζουμε τους αριθμούς". 


Τέλος, επανέλαβε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα θέσει υπόψιν της Επιτροπής Αλήθειας "όλα αυτά τα στοιχεία που αφορούν τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα". 
Δημοσίευση σχολίου