Να, πρακτική πρόταση !!!

Την κάνει μάλιστα ένας Αμερικάνος... Και όχι ο Τσόμσκι ή κάποιος από το συνάφι του... Μιλάμε για τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ.Paul Craig Roberts... Παραθέτουμε το σχετικό σχόλιο από την ISKRA.

 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΩΛ ΚΡΑΙΓΚ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠ. ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ)    
Εάν η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στις δυτικές τράπεζες και στραφεί για στήριξη στις χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ληστρική» επιδρομή από τη Δύση.  
Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη King World News - αλλά και σε άρθρα του - ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, σχολιαστής της Wall Street Journal  και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Paul Craig Roberts.
Σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών BRICS είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα σε θέματα εξυπηρέτησης του χρέους. Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθούν στενά η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, όπως τονίζει ο αμερικανός αναλυτής.
«Εάν αυτές οι χώρες κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να εξομαλύνει τις δυσκολίες, θα στραφούν προς τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, τις χώρες των BRICS», επισημαίνει και προσθέτει:
«Στην περίπτωση αυτή, οι χώρες αυτές θα στραφούν επίσης κατά της Γερμανίας, της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ, που τους επιβάλλουν αυθαίρετα τη δική τους πολιτική και τους ληστεύουν – Αυτό θα αποτελέσει πραγματική καταστροφή και θα αποδείξει πόσο αλαζονική είναι η Δύση, από τη στιγμή που δεν συζητά να κάνει καμία παραχώρηση και θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς – μέχρι και κατάρρευση – του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ».
Το μήνυμα της Δύσης προς την Ελληνική Κυβέρνηση "Αν μας αψηφήσετε-θα σας καταστρέψουμε" είναι ανόητο και κοντόφθαλμο γιατί , όπως λέει οι Έλληνες θα αντιδράσουν σαν  "αναστημένοι αρχαίοι Σπαρτιάτες" και το αποτέλεσμα θα είναι μια "εξέγερση" όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Σχόλια