ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Προοιωνίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρον

Ετσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη λέει ο ποιητής αλλά δεν ασχολείται -ποιητική αδεία- ούτε με το πότε ούτε με το πώς.... Γιατί αυτά είναι τα μεγάλα και καυτά ερωτήματα σε μία εποχή, που η αναγκαιότητα κοινωνικής ανατροπής είναι προφανέστερη από ποτέ, την ίδια ώρα, που και η θεωρητική-ιδεολογική ανεπάρκεια για τον σκοπό αυτό είναι εξίσου  μεγάλη... Χωρίς λοιπόν απτό όραμα, που να περικλείει σαφείς στόχους προς εκπαίδευση και κατάκτηση το όραμα μεταφέρεται για το εκεί και τότε στην μέλλουσα βασιλεία... Και όσο ο χρόνος παρέρχεται και το ανεκπλήρωτο -υπό αυτούς τους όρους- δεν υλοποιείται, η αναμονή μετατρέπεται σε απογοήτευση και ο "επαναστατικός" φανατισμός σε μεταρρυθμιστικό ρεαλισμό ή σε φυγή και εξαφάνιση... 
Τις σκέψεις αυτές μας ξανάφερε στο νου η έκδοση μιας νέας συλλογικής δουλειάς, που δεν την έχουμε διαβάσει και πολύ επιθυμούμε να το κάνουμε... Μιλάμε για τον τόμο: Θεωρία της μετάβασης & σοσιαλιστική εναλλακτική, που υπογράφεται από γνωστούς διανοητές. Το περιμένουμε σαν μία εξαιρετική συμβολή στον διάλογο και στην αναζήτηση, που πρέπει να γίνει... Χωρίς a priori ακατάρρριπτες αλήθειες. Χωρίς δίκη προθέσεων και αναμάσημα δοξαστικών αποσπασμάτων... Εχουμε την εμπειρία και την γνώση που οδηγούν όλα αυτά... Την επιμέλεια της έκδοσης έχει ο Αλέξανδρος Χρύσης (και συγγρραφέας) 
Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν,  το δελτίο τύπου του εκδώσαντος οίκου: "ΤΟΠΟΣ".

Οι συγγραφείς του βιβλίου: Δημήτρης Καλτσώνης, Χρήστος Κεφαλής, Βασίλης Λιόσης, Σταύρος Δ. Μαυρουδέας, Δημήτρης Μπελαντής, Γιώργος Ρούσης, Παναγιώτης Σωτήρης

Από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα ως τις μέρες μας, η θεωρητική συζήτηση και η πρακτική αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων μετάβασης από την καπιταλιστική στη σοσιαλιστική τάξη πραγμάτων γνώρισαν σημαντικές μεταπτώσεις.
            Η έξοδος από την καπιταλιστική κοινωνία εξακολουθεί να παραμένει ανεπίλυτο πρόβλημα. Πρόβλημα, που προσλαμβάνει πιεστικό χαρακτήρα, αν συνεκτιμήσουμε τις δραματικές συνέπειες του τρόπου με τον οποίο αναπαράγεται, διεθνώς και στη χώρα μας, το κυρίαρχο σύστημα. Η μελέτη μιας σύγχρονης θεωρίας, αλλά και η επεξεργασία μεταβατικών πολιτικών προγραμμάτων, συνιστούν βασική προτεραιότητα για κάθε σοβαρό εγχείρημα συγκρότησης και ανάπτυξης ενός κινήματος ικανού να ανατρέψει εκ βάθρων τον καπιταλισμό της εποχής μας.
Ως ελάχιστη συμβολή σε αυτή την προσπάθεια, το παρόν βιβλίο προτείνει μια σειρά προσεγγίσεων, οι οποίες αξιοποιούν με διαφορετικούς τρόπους τον πλούτο της μαρξιστικής θεωρίας και τις εμπειρίες των αντικαπιταλιστικών-σοσιαλιστικών κινημάτων του 19ου και 20ού αιώνα μέχρι και τις μέρες μας.
     
Αυτό το δελτίο τύπου, καθώς και επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο,
θα βρείτε online στο www.toposbooks.gr

Δημοσίευση σχολίου