ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Συνυπογράφουμε !!!

Το κείμενο τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό του κ. Λάμπη Ταγματάρχη, προηγούμενου (2012) και νέου διευθύνοντα Σύμβουλου της ΕΡΤ, που μας αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά ...κάποιοι παραμένουν. Ας γνωρίζουν καλά οι αρμόδιοι ότι κάτι τέτοιες ενέργειες είναι πολύ σημαντικότερες από την ίδια την επίμαχο θέση... Είναι τεκμήρια -θετικά ή αρνητικά- για το μέγα ζητούμενο: το νέο πολιτικό ήθος...
Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Nooz.gr.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της επιλογής Ταγματάρχη

Tη διαφωνία τους με τα πρόσωπα που στελεχώνουν το Δ.Σ. της ΕΡΤ εκφράζουν με κοινή τους επιστολή τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την Αννέτα Καββαδία, την Αγλαΐα Κυρίτση και τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη που τονίζουν ότι "δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά". 

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε – στην αρχή ως φήμες, στη συνέχεια μέσω μερίδας του Τύπου – τη σύνθεση του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ. Με δεδομένο ότι η βουλευτική μας ιδιότητα δεν ακυρώνει την ιδιότητά μας ως δημοσιογράφων της ΕΡΤ, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις:

· Mε κανέναν τρόπο δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη στελέχωση του Δ.Σ., πολύ δε περισσότερο δεν είχαμε καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιλογής των προσώπων. Η ενημέρωσή μας για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, περιορίστηκε στις διαρροές στον Τύπο, από τον οποίο μάθαμε κι εμείς τις αποφάσεις. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ή η άποψη άλλων δημοσιογράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

· Με δεδομένο ότι η επιλογή του κ. Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους - που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία - και με δεδομένο, επίσης, ότι τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά, καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.

· Είναι, τουλάχιστον, άστοχο οι επιλογές προσώπων να αποδυναμώνουν ουσιαστικά - εν τη γενέσει τους - προοπτικές, προσδοκίες και οράματα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουμε. Η επιλογή προσώπων, η επαγγελματική πορεία των οποίων δεν συνάδει με το όραμα το οποίο έχουμε – και για το οποίο αγωνιστήκαμε - δεν μπορεί να ακυρώνει ή να θολώνει τους στόχους και την προοπτική.

Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν χτίζεις το καινούριο με παλιά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως για μας, μια ΕΡΤ στην υπηρεσία των πολιτών, μια ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, μια ΕΡΤ αντάξια των προσδοκιών που καλλιέργησε ο αγώνας των εργαζομένων της, ήταν και παραμένει ο απαρέγκλιτος στόχος μας.

Αννέτα Καββαδία
Αγλαΐα Κυρίτση
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης".
Δημοσίευση σχολίου