ΔΙΑ ΒΑ ΣΤΕ ΤΟ !!!

Ενα εκπληκτικό -κατά τη γνώμη μας- κείμενο, μας γνώρισε ο φίλτατος Στέφανος Πάντος... Το αναπαράγουμε ασμένως με τη σύσταση να διαβαστεί λέξη προς λέξη... Απευθύνεται, σε πολύ ευρύτερο κοινό από κείνο στο οποίο άμεσα απευθύνεται.... Είναι γεμάτοι οι "προοδευτικοί" χώροι από ασκούντες λεκτική -τουλάχιστον - βία στο όνομα της απόλυτης και καθαρής αλήθειας, που οι ίδιοι ορθοτομούν... 
Ο φασισμός είναι πολύ ευρύτερος και ίσως επικινδυνότερος από τους γνωστούς μπρατσωμένους εθνικιστές κουκουλοφόρους... 

"ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, προτού είναι οριστικά αργά για εσάς και εμάς μαζί.....)"

Πρόβλημα στον «αντιεξουσιαστικό» χώρο δημιούργησε η επίθεση στον Βαρουφάκη στα Εξάρχεια. Ένας κλασικός αναρχικός (και όχι αντιεξουσιαστής), ο γνωστός Κάιν (Παπαδόπουλος Παναγιώτης) καταγγέλλει τους φασίστες-μηδενιστές, όπως τους αποκαλεί, που καίνε, βανδαλίζουν και τραμπουκίζουν. Μεγάλο το άρθρο αλλά έχει ενδιαφέρουσες επισημάνσεις.

____________

Η εκδίωξη τού Γιάννη Βαρουφάκη και της συντροφιάς του από τον λούμπεν πολιτικό χουλιγκανισμό που με εξουσιοφασιστικές πρακτικές στα Εξάρχεια και στις συγκεντρώσεις εφαρμόζουν την "πολιτική" του τραμπουκισμού σε όποιον δεν είναι με το "τοπικό Κρατίδιο" της φοβέρας και της σκλαβιάς, είναι μια στενάχωρη υπόθεση που μόνο οι πολιτικοί χώροι μπορούν να λύσουν με τα "όπλα" της αυτοοργάνωσης, της περιφρούρησης και του διαχωρισμού. Ο λούμπεν πολιτικός χουλιγκανισμός που έχει "ιερό και όσιο" την Βία και την "δημοκρατία" της εκδίκησης είναι η άλλη σκοτεινή πλευρά που συμπληρώνει τον Φασισμό και όσο "γυρνάμε την πλάτη" τόσο πιο συχνά θα τον βρίσκουμε μπροστά μας! Δεν γίνεται να δείχνουμε ενδιαφέρον επιλεκτικά μόνο για ρατσιστικές και ναζιστικές δράσεις χωρίς να αναφερόμαστε στον "κόκκινο" ψευτοαντιφα /Φασισμό, αν θέλουμε πράγματι οι κοινωνίες να μην βρεθούν από την οικονομική κρίση και εξαθλίωση σήμερα, στον πόλεμο "όλοι εναντίον όλων" αύριο! Ο Φασισμός θα μπει από όλες τις πόρτες "δικαιολογημένος" και "νομιμοποιημένος" και κανείς τότε δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει ως "ανεπιθύμητο"!

Ο πανέξυπνος και αθάνατος Φασισμός (για αυτό Φασισμέ ποτέ δεν εγκαταλείπεις τα εγκόσμια, γιατί δεν σε καταλαβαίνουν καθώς αργά γλιστράς ξεγελώντας τον εγκέφαλο και τον διαλύεις κάνοντας τον Ανεγκέφαλο....), νίκησε άλλη μια φορά στα σημεία.

Την έχω "εισπράξει" αυτή την βία από όλης της εξουσίας τους "εκλεκτούς αντιπροσώπους"! Απο φασίστες, "αντιφασίστες" και "αντιεξουσιαστές", από βασανιστές αστυνομικούς  σε κλούβες, περιπολικά και αστυνομικά τμήματα. Την έχουν "εισπράξει" σωματικά κι άλλοι όπως ο φαντάρος στις 8/2/2014 στο Μοναστηράκι που έμεινε 5 μέρες βαριά χτυπημένος στο 401, κάποιοι περαστικοί Κύπριοι φαντάροι επίσης στις 30/11/2013 στην ίδια περιοχή επειδή το ψευτοαντιφα φασισταριό τους καταδίκασε για ασφαλίτες και ακροδεξιούς με αφορμή την συνολική "εμφάνιση" και "αμφίεση". Το ‘χω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω ακούραστα με συνέπεια.

Τα μέλη της "αγέλης των λύκων" (κι ο ναζισμός ακριβώς την ίδια "ομάδα καθαρού επαναστατικού αίματος και υπεροχής" έχει και προωθεί, εκεί είναι ο φυσικός χώρος του Μπαχαλισμού και του Μηδενισμού κι όχι στον Αναρχισμό) ακολουθούν πάντα την ίδια θρασύδειλη τακτική, την αριθμητική υπεροχή εκ τού ασφαλούς, μέσα και έξω από το "γκέτο" και το "άβατο" που τούς παρέχει προστασία και "εξασφαλισμένη καριέρα και επιτυχία"!

Ακόμα και φασίστας να είναι κάποιος ή ασφαλίτης, η μέθοδος της βίας και του λυντσαρίσματος είναι από μόνη της πράξη Φασιστική και δεν ανήκει στην δική μας συμπεριφορά και πολιτική πράξη! Και ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ είναι όποιος παραβιάζει αυτόν τον κανόνα, σε όποιο "στρατόπεδο" ή "τάξη" κι αν είναι αλλοτριωμένος και προσκυνημένος!

Τό ψευτοαντιεξουσιαστικό και ψευτοαντιφασιστικό φασισταριό που με έπαρση, αλαζονεία και  μηδενισμό αλλοιώνει και προβοκάρει τα τελευταία χρόνια τους κοινωνικούς αγώνες (και ταυτόχρονα τις αναρχικές ιδέες και εκδηλώσεις) δεν αφήνει τίποτα "ζωντανό" και "άθικτο" εκτός από τους μιλιταριστές τού δικού τους τάγματος εφόδου. Γιατί ο στρατός της "αντιεξουσιαστικής" τζιχάντ πού δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται άλλες απόψεις εκτός από τις δικές της (τις ανοησίες του παραλογισμού και του αντικοινωνικού μικρόκοσμου δηλαδή) είναι αυτός που στις 20 /4/2015 στον Κορυδαλλό (εν μέσω αντιφασιστικής συγκέντρωσης για την δίκη της Χρυσής Αυγής) έδιωξε με προπηλακισμούς, βρισιές και βία τον βουλευτή Ν. Ορφανό από το "Ποτάμι" γιατί η παρουσία του "παραβίαζε" το ... καταστατικό "καθαρότητας" και "μαχητικότητας" της ψευτοαντιφα.

Είναι ο ίδιος μηδενοφασισμός που επιδόθηκε άλλη μια φορά στο "επαναστατικό άθλημα" του κυνηγητού και ξυλοδαρμού εργαζομένων των ΜΜΕ στις 18/4/2015 στα δικαστήρια τής Ευελπίδων, κατά την διάρκεια της προσαγωγής των συλληφθέντων έπο την αστυνομική επέμβαση στην πρόσφατη κατάληψη της Πρυτανείας. Στους δημοσιογράφους Σοφία Παπαιωάννου, Πάσχο Μανδραβέλλη, Κώστα Μπογδάνο, στον σκιτσογράφο Soloup, στην Σώτη Τριανταφύλλου, σε φοιτητικές εκδηλώσεις, στον Γιάννη Πανούση (οταν ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο), οι επιδρομές στα πρότυπα της μαφίας, του παρακρατισμού και της "ιδεολογίας" του τυφλού αφηνιασμένου όχλου έχει γράψει "λαμπρές σελίδες" και "ηρωισμούς" στα πρωτοσέλιδα του θεάματος!

Αλλά και στο "Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα" στις 16/12/2012, στον εμπρησμό του Εναλλακτικού βιβλιοπωλείου του συντρόφου Γ. Καραμπελιά στην οδό Θεμιστοκλέους και του περιοδικού "Ρεσάλτο" στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, το ψευτοαναρχικο κατάμαυρο φασισταριό απονέμει παντού "δικαιοσύνη". Αλλά και στο σπάσιμο του καφε-βιβλιοπωλείου "Φλοράλ" στις 20/2/2013 στην πλατεία Εξαρχείων, στον εμπρησμό βιβλιοπωλείων και πολιτικών γραφείων, στον εμπρησμό της εφημερίδας "Athens Voice" στις 6/11/2014, στον ξυλοδαρμό συντρόφων στις 29/3/2015 επειδή διαφώνησαν με την επίθεση σε περιπολικό στα Εξάρχεια, στην επίθεση στο στέκι της Αναρχικής Συλλογικότητας ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ στην Πάτρα το βράδυ της Κυριακής 26/4 /2015 επειδή οι σύντροφοι αναρχικοί διαχωρίστηκαν από την βιαιομανία τους που διαλύει πολιτικές συγκεντρώσεις. Το αντιεξουσιαστικό φασισταριό δεν κάνει "εκπτώσεις" και "χάρη" σε κανέναν γιατί ...."εδώ μόνο εμείς" ,"νόμος είναι το δίκιο το δικό μας" και "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας"!

Σε αυτόν τον Κόσμο δεν ήρθαμε για να "εκτονωθούμε" και να κάνουμε την "πλάκα μας", αλλά για να συμβάλλουμε (ο καθένας από την αλήθεια του κι από όσο κι ότι μπορεί....) στην αλλαγή του και στην εκτροπή από την μακάβρια κανονικότητα και δουλεία πού επιδιώκει να μας κάνει να συνηθίσουμε ο καπιταλισμός και η τερατογεννησή του ο φασισμός.

Διαφωνούμε και είμαστε αντίθετοι κι απέναντι με πολλούς και πολλά. Κι αυτοί μαζί μας. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς δεν είναι  αντιγραφές από τον Φασισμό πού κλωτσά  στον αποκλεισμό, στην εξορία και στον αφανισμό  ότι γι αυτόν είναι "ανάπηρο" και "άπλυτο", ότι δεν έχει το full face της κτηνωδίας του! Οποιος λοιπόν συμπεριφέρεται σαν  συμμορία  με σεξισμούς, βρισιές, προπηλακισμούς, βία  και απειλές, όποιας λογής ή κοπής  φασιστότσουρμο κι αν είναι, "περαστικά του" και να πάει  στα τσακίδια, δεν αξίζει εδώ να μοιράζεται το ψωμί και το νερό μας! Δεν είναι Αναρχισμός η "ετυμηγορία της λαϊκής αγανάκτησης" στην οδό Βαλτετσίου, δεν είναι  "άνεμος ελευθερίας" παρά μόνο Φασισμός και ποινή Φυλακής τύπου Γ!

Στο ατέλειωτο σύμπαν που ανοίγει διαρκώς στο άκουσμα της πολιτικής θέσης και σκέψης για την διαχείριση της ζωής μας, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες επιλογές, τις ίδιες πολιτικές ή ιδεολογικές αναφορές, αφετηρίες και πορείες. Προφανώς καμιά πρόταση (ακόμα κι η αναρχική) από μόνη της δεν φτάνει, τίποτα δεν είναι αλάνθαστο, αυτόφωτο  και μοναδικό! Τίποτα δεν είναι "ιδανική αυθεντία" και "βεβαιότητα" όσο αγνός κι ανιδιοτελής είναι ο αγώνας κι η πρόθεση για το "ταξίδι στα αστέρια ή στον παράδεισο" της κοινωνικής-συλλογικής μας αξιοπρέπειας και αρμονίας. Ολες οι προσπάθειες, οι συνεργασίες και οι ουτοπίες μαζί θα "απαιτηθεί" εκ των πραγμάτων να ενωθούν στο τέλος για να αποδεσμευθούν οι ανθρώπινες σχέσεις από τις εξαρτήσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης που διαιωνίζουν τον Φασισμό!

Δεν βρίσκω άλλη διέξοδο παρά μόνο μέσα από τον κοινό διάλογο (με τις απαραίτητες ωφέλιμες και ενδογενείς συγκρούσεις που τον διευρύνουν) και εκπαίδευση στο πολύμορφο  σχολειό της διαφορετικότητας, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή (μετά από γενιές και χρόνια) να προκύψει η ανασύνθεση και η κατάκτηση της απάτητης κορυφής στο βουνό της Ανθρωπιάς. Για να προκύψει η κοινωνία της συν-ευθύνης που "δεν θα πετάξει στον δρόμο το τσιγάρο για να πιαστεί η μέση τού οδοκαθαριστή" πού γράφει τονίζοντας το "φταίμε κι εμείς", ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος!

Αυτοί που πριν λίγες μέρες βανδάλισαν μέσα και έξω από την Νομική με πρόσχημα την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σύντροφοι μας, δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές αλλαγές. Κάτω από κουκούλες και μαύρα ρούχα δεν βρίσκεται η αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης για τα προβλήματα τού ανθρώπινου είδους, δεν βρίσκεται ένας καλύτερος Κόσμος, δεν βρίσκεται το αναρχικό ήθος κι η ευγένεια των συντρόφων Νίκου Μπαλή, Γιάννη Πασχαλίδη, Χρήστου Κωσταντινίδη, Βασίλη Καραπλή, Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Σύλβιας Παπαδοπούλου  και άλλων που "φύγανε" νωρίς, αλλά κι άλλοι  φασίστες κουφάλες μέσα στους τόσους άλλους που το "όραμα" τους είναι κρεμάλες και εμφύλιος (πάνω στο αίμα όλων των άλλων εκτός από το δικό τους)!

Εχω γράψει πολλές φορές (και στο τελευταίο κείμενο μου εδώ), πώς Τρομοκράτης δεν είναι μόνο η Εξουσία, αλλά κι όποιος "από τα κάτω" την συνοδεύει στην γιορτή του μίσους και τού θανάτου, όποιος αδιαφορεί για την αξία της ανθρώπινης υπόστασης. Πώς οι κουκουλονόμοι, οι τρομονόμοι και η συκοφάντηση τού αναρχικού ρεύματος στην Ελλάδα δεν "έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό εν αιθρία"! Ναι μεν συντάχθηκαν από εξουσίες-ξυράφια, αλλά με την συναυτουργία της χρήσιμης ηλιθιότητας της ψευτοαντιφα και της "νέας αναρχίας" που καταστρέφει ότι "δεν της γουστάρει"!
Και για να σταματήσει να χρεώνεται (άδικα) ο αναρχικός χώρος την καταστολή και την ανομία από τις πολιτικές συμμορίες και τους μηδενιστές "σερίφηδες" που υποδύονται τους αναρχικούς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και λύση από ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ που θα κλείσει τον κύκλο της Ανοχής και Σιωπής γιατί ο Φασισμός δεν αργεί να περάσει από "φαινόμενο" της εποχής, στην πλήρη ;κυριαρχία!

Κανένας δεν είναι ικανός να καθορίζει  και να αποφασίζει ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει από εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία ή πλατείες, κανένας δεν είναι "ιδιοκτήτης" ή "τσιφλικάς" της γης και τού δημόσιου χώρου που ανήκει σε όλους μας. Και στον Ορφανό και στον Βαρουφάκη και στους αναρχικούς και σε όλους χωρίς εξαιρέσεις! Δεν θα γίνουμε εμείς "καθεστώς εξαίρεσης και απαγόρευσης", ποιοί είμαστε εμείς που θα επιβάλλουμε στους άλλους (θεσμικούς ή εξωθεσμικούς, ανώνυμους ή επώνυμους, "περσόνες" ή "αντισυμβατικούς"....) πού θα διασκεδάσουν, πού θα εκφρασθούν, πού θα διαδηλώσουν; Ο Κόσμος μας χωρά όλους τους Κόσμους ακόμα και εκείνους που στον δικό τους (ίσως ) ποτέ δεν θα είμαστε επιθυμητοί ή καλοδεχούμενοι! Κι αυτή είναι η νίκη μας στην Εξουσία τού Φασισμού!

Η απάντηση στον φασισμό δεν μπορεί να είναι η μπατσαρία της σκέψης, οι κομάντο περιπολίες (σαν αυτές πού κάνουν οι εθνικιστές "πατριδοφύλακες" στον Αγιο Παντελεήμονα και στο κέντρο της Αθήνας) και οι εξώσεις - επιθέσεις για όποιον δεν ανήκει στην "φυλή μας"!
Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι η ανακύκλωση του ίδιου του φασισμού!

 "Κυνηγοί κεφαλών" και "πορτιέρηδες-μπράβοι" του ψευτοαναρχισμού δεν έχει καμιά διαφορά ο φασισμός σας στον Κορυδαλλό και στην οδό Βαλτετσίου με τούς φασίστες και θρησκόληπτους που πολιόρκησαν στις 11/10/2012 το θέατρο "Χυτήριο" και ματαίωσαν την παράσταση Corpus Christi για του "Χριστού την πίστη την αγία", δεν έχει καμιά διαφορά το δικό σας "καθαρτήριο" με εκείνο της ένστολης αλητείας και του ναζισμού μέρους της ΕΛΑΣ που όταν τούς δοθεί η ευκαιρία (όπως τους την δώσατε με την επίθεση στο περιπολικό στα Εξάρχεια και στις "φάσεις" σας μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο) έχουν "ψωμοτύρι" τις εισβολές, τις προσαγωγές και τούς τραμπουκισμούς σε καταστήματα και χώρους πολιτικών ομάδων σε μια συνοικία που την ιστορία της και την αγνοείτε και την έχετε τσακίσει με τον φασισμό σας!

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν γίνονται για να προστεθεί κοντά στον φασισμό των Κέλτικων και Πύρινων σταυρών ο δικός σας "αντιφασιστικός " ολοκληρωτισμός ως νέος φασισμός με άλλα "χρώματα, σύμβολα και σημαίες", οι κοινωνικοί αγώνες δεν συμπορεύονται με τα άτυπα "υπουργεία" σας (πολύ πιο σκληρά κι αυταρχικά από εκείνα της εξουσίας πού δήθεν "πολεμάτε" ... νομίζετε...), τις κλίκες, τις εμμονές, τις ιδεοληψίες και τα "συνοπτικά λαϊκά δικαστήρια τού δρόμου" που αναπαράγουν με την "ιερή βίβλο" της οργής την βαρβαρότητα, τον ατομικισμό και την πολιτιστική και πολιτική ισοπέδωση που προκάλεσαν οι κάθε λογής φασισμοί και χρηματοαξίες της ψευτοδημοκρατίας και των εξουσιαστικών συστημάτων.

Γιατί,την ζωή μας πάνω απ΄ όλα έχει πάντα σημαδέψει πως για να μην περάσει ο Φασισμός έχουμε ως θεμέλιο να υπερασπίζουμε το δικαίωμα τού καθενός να λέει την γνώμη του χωρίς να βλάψει τον άλλο, να ξεπερνάμε την εξουσία και να σέρνουμε μπροστά τον τροχό για Ζωή με τον πολιτικό λόγο και την πειθώ των προτάσεων, να στέκεται όρθιος ο διπλανός μας χωρίς φόβο ανάμεσα σε χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους και απόψεις χωρίς να κινδυνεύει από τον φονταμενταλισμό και τον σεκταρισμό που καταστρέφει μαζί με όλα τα άλλα όλες τις δημοκρατικές αξίες και ιδέες των κοινωνικών κινημάτων!

Η διάβαση από το Εγώ της Εξουσίας για να φθάσουμε στο Εμείς της Αυτοδιεύθυνσης και της Συμμετοχής θα μπορέσει να πραγματωθεί μόνο όταν σκοτώσουμε τον φασίστα και δήμιο πού έχουμε μέσα μας !
Μετά ...θα μπορέσουμε πιο εύκολα να μιλήσουμε με τούς "άλλους" για Κομμουνισμό και Αναρχία που το ένα χωρίς το άλλο δεν μπορούν να ζήσουν χώρια και αυτά πάλι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Κοινωνία! Ας κοινωνήσουμε παντού τις σταγόνες τού ήθους τού Αγώνα χωρίς διακρίσεις, προτού ο Φασισμός ... μας προλάβει "ντύνοντας" τον Κόσμο στις ατέλειωτες κρύες Νύχτες των Κρυστάλλων και των Ολοκαυτωμάτων!

Η ΑΝΑΡΧΙΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ Η "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑ"...) ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)

Σχόλια