Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός ;

...Αναρωτιέται ο φίλτατος Στέφανος Πάντος, και η ΦΑΙΑΚΙΑ παραθέτει τον προβληματισμό του...

Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός ;
Καλημέρα!
Εγραψε ο pitsirikos "Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός. Στην πολιτική, αν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς -ή δεν σου επιτρέπουν- να εφαρμόσεις το πρόγραμμα για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες, έχεις μια μόνο επιλογή: Eνημερώνεις όλους τους πολίτες της χώρας σου, και στη συνέχεια παραιτείσαι και πας στο σπίτι σου. Αυτό είναι έντιμο. Και δεν είναι συμβιβασμός".
Θα προσθέσω ότι συμφωνώ μέχρι το "ενημερώνεις όλους τους πολίτες της χώρας". Απο εκεί κει πέρα, φυσικά και δεν πας σπίτι σου. Κυβέρνηση είσαι και κόμμα είσαι. . .
Αρα προτείνεις και οφείλεις να προτείνεις τις νέες λύσεις που υπάρχουν στην νέα κατάσταση και ζητάς πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών στην νέα πολιτική που θα προτείνεις με τα νέα δεδομένα. Και το πιο σπουδαίο... Δημιουργείς τις προυποθέσεις (όσο μπορείς) ανάπτυξης ενός αριστερού κινήματος.
Ετσι κι αλλιώς οι αριστεροί και οι κομμουνιστές είναι αισιόδοξοι λόγω ιδεολογίας και κυνηγητού της ουτοπίας... Το αποδείξαμε! Οι πιο "δεξιοί" αριστεροί, σαν αισιόδοξοι, πίστευαν ότι η Ευρωπαική Ενωση θα μας φοβηθεί και θα μας σεβαστεί και οι πιο "αριστεροί" αριστεροί σαν πιο αισιόδοξοι πίστευαν ότι πολλά εκατομμύρια πολιτών θα είναι στο δρόμο απαιτώντας ριζοσπαστικές και επαναστατικές αλλαγές. . .

Σχόλια