Στα ψιλά των ΜΜΕ...

...Περνάει η είδηση της μη αποφυλάκισης από την φυλακή "Αγκόλα" στην Λουιζιάνα των  ΗΠΑ του Αλμπερτ Γούντφοξ αγωνιστή των Μαύρων Πανθήρων, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στην απομόνωση των φυλακών: 43 Χρόνια !!!. Διαβάστε την σχετική είδηση, που αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr και την αφιερώνουμε σε όλους τους γφραγκολεβαντίνους εραστές της Δυτικής Δημοκρατίας... Αν ο Αλμπερτ Γούντφοξ είχε υποστεί τα ίδια στην Σοβιετική Ενωση θα είχε γίνει σύμβολο Ελευθερίας, Δημοκρατίας κ.λ.π. Και δεν το λέμε αυτό για να καθαγιάσουμε τα εγκλήματα του Σταλινισμού αλλά για να μην χάνουμε το μέτρο της περιβάλλουσας σημερινής πραγματικότητας, που την εξωραΐζουμε συχνά με την μπόχα από τη συνάντηση του life style με τις πιο βάρβαρες κακοποιήσεις στοιχειδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ... λατρεμένη μας Εσπερία...


Δεν αποφυλακίζεται τελικά ο "Πάνθηρας" Γούντφοξ

Αφού πέρασε 43 χρόνια στην απομόνωση σε φυλακή της Λουιζιάνα, ο Αλμπερτ Γούντφοξ πρέπει να κάνει ακόμη υπομονή, μία ημέρα μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή που διέταξε την αποφυλάκισή του, αφού οι οι πολιτειακές εισαγγελικές αρχές άσκησαν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.
Ο 68χρονος Αλμπερτ Γούντφοξ, πρώην μέλος των Μαύρων Πανθήρων, κατέχει το ρεκόρ κράτησης στην απομόνωση σε αμερικανική φυλακή, παρά το γεγονός ότι η καταδίκη του για φόνο, τον οποίο αρνείται εδώ και δεκαετίες, ακυρώθηκε δύο φορές στο δικαστήριο.
Ο δικαστής Τζέιμς Μπρέιντι διέταξε την άνευ όρων απελευθέρωσή του και απαγόρευσε τη διεξαγωγή τρίτης δίκης με το επιχείρημα ότι δεν θα είναι δίκαιη.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αποφασίσει την απελευθέρωση του κρατουμένου, αλλά η δικαστική απόφαση ακυρώθηκε με νεότερη δικαστική απόφαση σε πολιτειακό επίπεδο.
Οι εισαγγελικές αρχές είχαν αναγγείλει από χθες ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστή Μπρέιντι , "ώστε να διασφαλίσουν ότι αυτός ο δολοφόνος θα παραμείνει στη φυλακή και θα τιμωρηθεί για τις πράξεις του", σύμφωνα με εκπρόσωπο του γενικού εισαγγελέα της Λουιζιάνα.
Ο Αλμπερτ Γούντφοξ είναι ο τελευταίος από τους τρεις κρατούμενους που ήσαν γνωστοί ως "Angola Three". Οι άλλοι δύο, ο Ρόμπερτ Κινγκ και ο Χέρμαν Ουάλας, απελευθερώθηκαν το 2001 και το 2013 αντίστοιχα.
Ο Χέρμαν Ουάλας, που έπασχε από καρκίνο του ήπατος, απελευθερώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2013, έχοντας περάσει 41 χρόνια στην απομόνωση. Στις 3 Οκτωβρίου, οι πολιτειακές αρχές απήγγειλαν και πάλι τις κατηγορίες εναντίον του ασκώντας έφεση στην απόφαση αποφυλάκισής του. Πέθανε στις 4 Οκτωβρίου, πριν συλληφθεί.
Και οι τρεις υπήρξαν μέλη των Μαύρων Πανθήρων και επέμεναν ότι φυλακίστηκαν για εγκλήματα που δεν είχαν διαπράξει, με δικαστικές αποφάσεις οι οποίες ήσαν αποτέλεσμα κακοδικίας. Διεθνείς εκστρατείες έχουν πραγματοποιηθεί με αίτημα την απελευθέρωσή τους.
Και οι τρεις βρίσκονταν στην απομόνωση στη φυλακή "Ανγκόλα", που πήρε το όνομά της από τη φυτεία που βρισκόταν προηγουμένως στη θέση αυτή, όπου δούλευαν σκλάβοι που μεταφέρονταν από την Αφρική.
Ο δικαστής Μπρέιντι επικαλέσθηκε "εξαιρετικές περιστάσεις" στην απόφασή του για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Αλφρεντ Γούντφοξ: την ηλικία του, την κατάσταση της υγείας του, την κράτησή του σε απομόνωση επί τέσσερις δεκαετίες και το γεγονός ότι έχει ήδη δικαστεί δύο φορές για ένα έγκλημα που συνέβη εδώ και 40 χρόνια.
Η Διεθνής Αμνηστία, η οποία πραγματοποίησε διεθνή εκστρατεία επί σειρά ετών για την απελευθέρωση των τριών κρατουμένων, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστή Μπρέιντι χαρακτηρίζοντάς την τεράστιο βήμα για την απόδοση δικαιοσύνης.
Ο Αλμπερτ Γούντφοξ διακήρυσσε επί τέσσερις δεκαετίες την αθωωότητά του και επαναλάμβανε ότι υπάρχει μάρτυρας που μπορεί να αποδείξει ότι δεν είχε συμμετοχή στον φόνο του δεσμοφύλακα.

Σχόλια