Αντικειμενική πληροφόρηση...

Το σκηνικό των Ντερβεντέρηδων της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης ασφαλώς δεν είναι μόνον Ελληνικό... Η αποκοίμηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ιδιαίτερα στις μητροπόλεις του φιλελευθερισμού είναι πρωταρχικής σημασίας έργο του συστήματος Ετσι, τις μέρες τούτες φουντώνουν στον διεθνή τύπου τα σενάρια περί των κακών και προνομιούχων Ελλήνων, για τους οποίους οι καλοί και εργατικοί Ευρωπαίοι "συμπολίτες" καλούνται να πληρώνουν τα σπασμένα... Δέστε το σχετικό σημείωμα του ιστότοπου Nooz.gr
Ας το διαβάσουν προσεκτικά οι φραγκολεβαντίνοι της πολιτικής μας σκηνής, που στριμώχνονται στους προθάλαμους των Ντερβεντλέρηδων για να υμνήσουν την ΕΕ, να δηλώσουν την αφοσοίωσή τους σε αυτή και να συμβάλλουν αποφασιστικά στον αγώνα υπέρ της συμφωνίας ueber alles...

Bild: Υψηλότερες συντάξεις στην Ελλάδα από τη Γερμανία

Μία απολύτως διαστρεβλωμένη εικόνα για τις συντάξεις δίνει η γερμανική Bild ενώ το Βερολίνο πιέζει για νέο γύρο περικοπών προκειμένου να κλείσει η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. «Ο μέσος όρος των ελληνικών συντάξεων ανέρχεται στα 960€, ενώ στη Γερμανία στα 792€» γράφει η εφημερίδα.

Το άρθρο με τίτλο «Σύνταξη στα 56. Γι' αυτό οι ελληνικές συντάξεις δεν μπορούν πληρωθούν» αναφέρει: «Ο μέσος όρος των ελληνικών συντάξεων ανέρχεται στα 960€, ενώ στη Γερμανία στα 792€. Τα δύο τρίτα περίπου των ελλήνων συνταξιούχων παίρνουν δύο συντάξεις, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι μόνο περίπου το 20%».

«Ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι τα 56,3 χρόνια. Τον περασμένο χρόνο οι Γερμανοί βγήκαν στην σύνταξη στην ηλικία των 64 ετών κατά μέσο όρο», σημειώνει το ίδιο άρθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (από το 2010, πριν τους γύρους περικοπών στο πλαίσιο του Μνημονίου) οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται στο 51% του μέσου όρου της ευρωζώνης και οι μέσες αποδοχές στο 73%, ενώ οι συντάξεις βρίσκονται στο 55% του μέσου όρου της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ:

Κάτω από 600 ευρώ τον μήνα παίρνουν οι 6 στους 10 συνταξιούχους (πλην του ΟΓΑ, περίπου 850.000 άτομα).

Με βάση τον χάρτη των συντάξεων τρεις στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ, έξι στους δέκα συνταξιούχους έχουν κύρια σύνταξη μικρότερη των 600 ευρώ και μόλις δεκαπέντε στους εκατό έχουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.050 ευρώ.

Για τους περίπου 850.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, η μέση σύνταξη ( βασική, πρόσθετη και κύρια) θα είναι περίπου 413 ευρώ.

Σχόλια