Το ήθος του επιστήμονα

Η Στατιστική υπηρεσία κάθε χώρας πρέπει να είναι τυφλά και απόλυτα αντικειμενική για να μπορεί να συμβάλλει με τις διαπιστώσεις της -θετικές ή αρνητικές- στην έγκαιρη και ακριβή πληροφόρηση των πολιτών και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους στα πλαίσια της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας...
Αυτά ισχύουν γενικώς, εκτός, βεβαίως βεβαίως, ειδικών περιπτώσεων... Οπως π.χ. το 2009, οπότε το χρέος έπρεπε να διογκωθεί ώστε να ακολουθήσει νομοτελειακά ή εθνοσωτήρια ένταξη στο πρώτο μνημόνιο και αργότερα στο δεύτερο κ.ο.κ.   
Τότε, λοιπόν, άστραψε και βρόντησε ο. τότε κ. διοικητής της ΕΛΣΑΤ κ. Γεωργίου, για τον οποίο κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής για την διόγκωση του χρέους. Οπως κατέθεσε ο  πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε με τη σειρά του όλα ήταν προσχεδιασμένα σε ότι αφορά την διόγκωση των ελλειμμάτων επιρρίπτονταςεμπλοκή και προσωπικές ευθύνες στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Όπως τόνισε, φαίνεται καθαρά ότι έγινε μια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων αφού τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2009 το χρέος ήταν οκτώ δισ. και το τελευταίο τρίμηνο εκτινάχθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.
«Με το ζόρι έπρεπε να επιτευχθεί αυτό το έλλειμμα, μαγειρεύοντας νούμερα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος Στρόμπλος μίλησε ακόμα για προκλητική ασυλία που είχε απέναντι στους θεσμούς ο κ. Γεωργίου, και πρόσθεσε ότι «προφανώς είχε πολιτική κάλυψη», διαφορετικά, όπως είπε, δεν θα μπορούσε να πάρει αυτές τις αποφάσεις που οδήγησαν σε εκτροχιασμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και στο δεύτερο μνημόνιο.

Σχόλια