Μιζέριες της καθημερινότητας

Για τους Φαίακες φίλους το κείμενο του φίλτατου Δημήτρη Λεβέντη, που έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές και με τεκηριωμένο λόγο έχει επιχειρήσει να σώσει ό,τι σώζεται (και σώζονταν πολλά) κατά την υλοποίηση του έργου πεζοδρόμησης (καλύτερα επέκτασης των πεζοδρομίων) στο πρώτο κομμάτι της Γεωργίου Θεοτόκη... 
Υποδείξεις για παρεμβάσεις, που ΑΝ (λέμε τώρα ΑΝ!!!) υπήρχε βασικό ενδιαφέρον για βελτίωση του παραγόμενου έργου και στοιχειώδης ευαισθησία απέναντι σε ενεργούς πολίτες του τόπου θα έπρεπε να είχε προκαλέσει πολλές ανοιχτές συναντήσεις με συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου για δημιουργικό και αποτελεσματικό διάλογο. Αυτό θα επέτασσε το ΝΕΟΝ ΗΘΟΣ!!! 
Και μετά, βέβαια, ξυπνήσαμε....
Παραθέτουμε το κείμενο του Δημήτρη Λεβέντη.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ

Με κουτοπόνηρο τρόπο ενδεικτικό της βλακείας εκείνων  που θέρισαν  τα δύο Ιστορικά δένδρα στην Αγιά Σοφιά επιχειρήθηκε να σβηστούν τα ίχνη της αυθαίρετης  μπαμπεσιάς.. 
Ειπώθηκε, ότι στη θέση τους θα έμπαιναν αγριοκερασιές γιά λόγους ομοιομορφίας... Ειπώθηκε μετά, ότι η μελέτη προέβλεπε την εκτελεσή τους  -φήμες και κουβέντες διάσπαρτες- αλλά η μελέτη που αναρτούμε ξανά  τους διαψεύδει. Ούτε το ένα ισχύει  ούτε το άλλο.
Η  παλιανθρωπιά καλύφθηκε  με παλιές μαλτεζόπλακες, που ξηλώθηκαν  από την Ευαγγελιστρίας... Ετσι,  για να φαίνεται, ότι εκεί δεν υπήρχε ιστορικό παρελθόν, ότι δεν υπήρξε ποτέ βλάστηση...
Άς μας απαντήσει  κάποιος: Πού μπορούμε να αναζητήσουμε ευθύνες για την μη εφαρμογή της μελέτης.
Μήπως να καταπιαστεί κανείς λεπτομέρεια -λεπτομέρεια με την ακριβή εφαρμογή του έργου της μερικής επέκτασης των πεζοδρομίων  εφ΄όλης της ύλης και να τραβήξει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και καταγγελία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς  και τότε θα κλάψουνε  μανούλες.
Να μπούμε κι εμείς στη χαφιέδικη λογική του συστήματος και στις δικαστικές καλένδες  που προκαλούν απέχθεια ?
Όχι βέβαια είμαστε υπέρ της λύσης των αντιθέσεων  μέσα από τον ευθύ δημόσιο διάλογο και μόνον. Η λογική του "θα σε πάω στα κανάλια  η στον εισαγγελέα" είναι ξένη σε όσους θέλουν ακριβώς την κατάργηση του συστήματος που  θρέφει " καρφιά" και αυτόκλητους τιμωρούς.
Η εκκωφαντική σιωπή από τη πλευρά του τεχνικού κόσμου γιά την υπεράσπιση η την διορθωτική βελτίωση της όλης επέμβασης μόνο θλίψη προκαλεί.*
Είναι ντροπή να μην εκφράζεται ένας ψίθυρος από χείλη "ειδικών" ενώ οι γέροντες μαστόροι που έχουν σακατέψει την υγειά τους στις οικοδομές της Παληάς Πόλης να φτύνουν με αγανάκτηση - σαν περνούν-  την όλη κακοτεχνία. Θα επανέλθουμε σύντομα, γιατί  αυτό το τσαμπουκαλίκι  αποτελεί προβοκάτσια στο κοινό αίσθημα της ευπρέπειας και το σεβασμού του δημόσιου χώρου. Προβοκάτσια  στη τιμή μας στην Honor Civitas
________________     
     * Στο προηγούμενο άρθρο μου με το ίδιο θέμα ο μόνος συνάδελφος  που αντέδρασε  ήταν  ένας νέος Κερκυραίος που βρίσκεται στο  Πλύμουθ  (!) και τον ευχαριστώ  γι' αυτό.           

Σχόλια