Σχέδια για το καλό μας !!!

Οι καλοί μας προστάτες, πέρα από την οικονομική και κοινωνική στήριξη, που μας παρέχουν αφειδώς, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σκέφτονται νυχθημερόν για το καλύτερο πολιτικό μας μέλλον, έτσι ώστε να βαδίζουμε αδιατάρακτα και σταθερά την λεωφόρο της δόξης, που μας έχουν προετοιμάσει... 
Γι' αυτό και σχεδιάζουν παρεμβάσεις ...εξορθολογισμού του πολιτικού σκηνικού της χώρας, με την καλή έννοια πάντοτε και με βαθύ σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. 
Παραθέτουμε σχρετικό ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Nooz.gr


Μέισον: Γερμανικό σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ
Για γερμανικό σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Τσίπρα, το οποίο “τελείωσε αυτή την εβδομάδα” - με ουσιαστικό παράγοντα τη μη πληρωμή του ΔΝΤ - έκανε λόγο ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος Πωλ Μέισον σε συνέντευξή του στην Αυγή.

“Επειδή ο Βαρουφάκης έκανε έναν συμβιβασμό στις 20 Φεβρουαρίου και επειδή αυτό ταίριαζε με την πρόβλεψη περί κωλοτούμπας που έκαναν πολλοί αναλυτές, υπέθεσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωνόταν σε πλήρη συνθηκολόγηση. Έτσι, στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ εκπονήθηκε το σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταστήσουν τον Τσίπρα επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με ένα κομμάτι της ΝΔ" δηλώνει.

Τονίζει πως μέσα στους Θεσμούς δεν υπάρχει συμφωνία. "Το ΔΝΤ πίεζε περισσότερο για αναδιάρθρωση του χρέους διότι απλώς δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μια προβληματική συμφωνία του τύπου "προσποιήσου και επέκτεινε", αλλά βγαίνοντας από τη Σύνοδο της Ρίγας καταλαβαίνω πως οι διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν πως η Μέρκελ είχε εξασφαλίσει κάποια μορφή συνεκτικής συμφωνίας - μια αναδιάρθρωση με ένα σετ όρων".

"Μου φαίνεται σαν το ΔΝΤ να αποχώρησε από αυτό και επέτρεψε έτσι στην Τρόικα να προτείνει το κείμενο των δανειστών που βασιζόταν στο ότι οι Έλληνες θα το απέρριπταν και θα έπεφτε η κυβέρνηση. Επίσης η Αθήνα πιστή στο "καλό ευρώ" και ακούγοντας τον Ρέντζι και τον Ολάντ καθησυχαστικούς, δεν περίμεναν η ΕΚΤ να είναι τόσο αδιάλλακτη στο θέμα της ρευστότητας.

Είναι τραγικό για το σύνολο της Ευρωζώνης το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει γίνει η μόνη κεντρική τράπεζα στον κόσμο που προσπαθεί να προκαλέσει "bank run" και αποσταθεροποίηση στο ίδιο της το τραπεζικό σύστημα υποβοηθούμενη από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας που κάνει διαρροές" ανέφερε.


Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι ΗΠΑ μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, αναφέρει: “Η Αμερική παρεμβαίνει έντονα από γεωπολιτική σκοπιά. Η Ελλάδα είναι διχασμένη για ιστορικούς και πολιτισμικούς λόγους, όπως και λόγω πολιτικών συμπαθειών τμημάτων της ελληνικής Αριστεράς. Θα διατηρεί πάντα στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία".

"Ωστόσο, η Ελλάδα είναι το τελευταίο χερσαίο σύνορο που μας χωρίζει από το Ισλαμικό Κράτος και αντιμετωπίζει ένα ολοένα αυξανόμενο κύμα προσφύγων που περνούν από τα Δωδεκάνησα, με την Τουρκία μάλλον απρόθυμη να τους σταματήσει. Η βασική ανησυχία των Αμερικανών είναι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδυναμωθεί λόγω λιτότητας και πολιτικής παράλυσης και ότι μια χρεοκοπία και ένα Grexit θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Αλλά η επιρροή των ΗΠΑ δεν είναι αυτή που ήταν" σημειώνει.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο η ελληνική διαπραγμάτευση θα επηρεάσει την Ευρώπη, λέει ότι θα την επηρεάσει "ως έναν βαθμό". "Στην Ισπανία η συγκυρία είναι διαφορετική, σίγουρα το Podemos είναι σε άνοδο αλλά εκεί υπάρχει επίσης ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα που αποδείχθηκε πως μπορεί να πάρει μαθήματα και δεν είναι εγκεφαλικά νεκρό. Μετακινήθηκε προς τ' αριστερά και επέζησε. Στην Ιρλανδία η αντιπολίτευση ενισχύεται λόγω της λιτότητας, αλλά επειδή το ΑΕΠ της χώρας έπεσε μόνο κατά 4%, καθώς στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος της βρετανικής οικονομίας και έχει οικονομική βοήθεια και ενίσχυση του αγροτικού τομέα, ανέκαμψε σύντομα".

"Η ελληνική δυναμική είναι κυρίως ελληνική. Νομίζω πως η ιδέα πως το Podemos θα πάρει την εξουσία και θα σώσει την Ελλάδα το φθινόπωρο προσπερνάει το γεγονός ότι -ένας λόγος που διαφοροποιεί τα δύο κόμματα, Podemos και ΣΥΡΙΖΑ - το Podemos δεν θέλουν τόσο πολύ να κυβερνήσουν" αναφέρει.

Σχόλια