ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Συμφωνία - εργαλείο καταστροφής

Αντιγράφουμε από την ISKRA την επιτομή της τοποθέτησης της Αντιπροέδρου του κόμματος Die Linke  Σάρας Βάγκενκνεχτ σχετικής με το νέο μνημόνιο...

ΣΑΡΑ ΒΑΓΚΕΝΚΝΕΧΤ: «ΑΥΤΗ Η “ΣΥΜΦΩΝΙΑ” ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

«ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ME ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Θα ξοδευτούν ξανά δισεκατομμύρια για τη συνέχιση ενόςαπερίγραπτου καιαποτυχημένου προγράμματος. Τα νέα “πακέτα βοήθειας” είναι ξανά η πληρωμή παλιών χρεών που ανταλάσσονται με νέα χρέη για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Η ύφεση και ηκοινωνική μιζέρια στην Ελλάδα θα εκτοξευθούν ακόμα παραπάνω”, είπε ο Σάρα Βάγκενκνεχτ,αντιπρόεδρος του Die Linke.
Και συνεχίζει:
 Το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο και για την Γερμανία. Τα λεφτά θα χαθούν. Τα μέτρα είναι μία συνέχιση της προηγούμενης λιτότητας, αλλά υπάρχει και ένα νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό όταν ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας μετά την επανένωση. Τα λεφτά θα μπούνε στις τσέπες μεγαλοεπιχειρηματιών και διεφθαρμένωνολιγαρχών και δεν είναι αυτό που χρειάζεται η πνιγμένη στη μιζέρια Ελλάδα.
Αντί να συνεχίζουμε με μία αποτυχημένη πολιτική που προκαλεί πόνο στους Έλληνες, όπως άλλωστε έχουνε αποδείξει ουσιαστικά όλοι οι σεβαστοί οικονομολόγοι του κόσμου, θα έπρεπε να υπάρχει μίααλλαγή πορείας. Η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά ένα κούρεμα και μία υψηλότερη φορολόγηση των πλούσιων ολιγαρχών. Μόνο όταν η οικονομία σταθεί πάλι στα πόδια της και υπάρξουν νέες επενδύσεις θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι ένα μέρος των χρημάτων των γερμανών φορολογούμενων θα επιστρέψουν.
Η γερμανίδα βουλευτής δηλώνει ότι το ευρώ έχει καταστεί όλο και περισσότερο το εργαλείο της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. “Χάρη στην πολιτική του μισθολογικού ντάμπινγκ, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διώχνουν από τις αγορές τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό που θα ήθελα να δώ , και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι η άνοδος στην εξουσία κομμάτων που επιτέλους θα θέσουν σε αμφισβήτηση αυτήν τη γερμανική Ευρώπη στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Πηγή: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de via http://agonaskritis.gr/
Tετάρτη 15 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση σχολίου