ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Διαφορετική προσέγγιση...

...Στα Ελληνικά πολιτικά πράγματα είναι αυτή του Γάλλου πρώην πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπέν... Διαφορετική από πολλούς ομοϊδεάτες του χώρου της Γαλλικής δεξιάς (Ζισκαρ Ντ' Εσταίν, Σαρκοζί, Ζιπέ κ.λ.π.)... Για την ΦΑΙΑΚΙΑ ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν είναι "χρεωμένος" με την μνημιώδη ομιλία του στον ΟΗΕ, όταν παρουσίασε την άρνηση της Γαλλίας για συμμετοχή στον πόλεμο του ΙΡΑΚ.. Τώρα, μιλάει για την Ελλάδα, όπως παραθέτουμε, αντιγράφοντας από τον ιστότοπο Nooz.gr

Ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν δήλωσε πως η Ελλάδα "ξαναβρίσκει την υπερηφάνια της" χάρη στον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε από την ΕΕ να σταματήσει την "ανυπόφορη αριθμητική" της, σε δηλώσεις του που το AFP επισημαίνει πως έρχονται σε αντίθεση με τη θέση του δεξιού κόμματός του.

"Έχουμε σήμερα την ευκαιρία, λέω πράγματι την ευκαιρία, να έχουμε έναν νεαρό έλληνα πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης, και ο οποίος είναι ανεξάρτητος. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνια της", δήλωσε ο ντε Βιλπέν, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός του δεξιού προέδρου Ζακ Σιράκ.
Ο ίδιος εκτιμά πως η ΕΕ "έχει καθήκον να επιτύχει" στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
"Πάει πολύς καιρός που η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει κάτι, που οι Ευρωπαίοι δεν ήταν υπερήφανοι για κάτι. Οφείλουμε να επιτύχουμε προς το κοινό συμφέρον", είπε επίσης ο ντε Βιλπέν, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2003 είχε μεταφέρει στον ΟΗΕ το "όχι" της Γαλλίας στον πόλεμο στο Ιράκ.
Κάλεσε την ΕΕ να "κάνει πολιτική" επειδή "αυτή η αριθμητική, αυτό το λογιστικό παιχνίδι των Ευρωπαίων (για το ελληνικό χρέος) έχει κάτι το ανυπόφορο".
Το να σκέφτεται κανείς την έξοδο της Ελλάδας, σημαίνει ότι "αναλαμβάνει το γεωπολιτικό ρίσκο να στείλει την Ελλάδα πίσω στην αστάθεια των Βαλκανίων, στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής και στην αστάθεια του Μαγρέμπ", υπογράμμισε στο RMC και στο BFMTV.
Ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, είχε μιλήσει στις 29 Ιουνίου για "ανευθυνότητα" του Αλέξη Τσίπρα.
Δημοσίευση σχολίου