Η μετάλλαξη !!!

Η κλασσικά αντιστοιχιμένη με βιολογικό περιχόμενο λέξη έχει γίνει πολύ της μόδας για να αποδώσει την κωλοτούμπα του αιώνα... Αντιγράφουμε από την "ΑΥΓΗ" το σημείωμα του Θόδωρου Σταυρόπουλου.

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η "δικτατορία του ευρώ"


Καθώς η σκουριά είναι η αρρώστια του σιδήρου και τα σκουλήκια καταστρέφουν το ξύλο, και καθώς οι ουσίες αυτές δεν καταστρέφονται μονομιάς, αλλά σιγά-σιγά και τελικά σαπίζουν, έτσι συμβαίνει και σε κάθε είδος κυβερνήσεως. Η βασιλεία εκφυλίζεται σε τυραννία, η αριστοκρατία σε ολιγαρχία και η δημοκρατία σε θηριώδη βία και αναρχία και η Αριστερά σε φθίνουσα σοσιαλδημοκρατία: Το νέο Μνημόνιο θα υλοποιείται από μια αριστερή κυβέρνηση, με τη στήριξη των χθεσινών αντιπάλων και νυν συμμάχων της. Οι αγώνες των τελευταίων πέντε χρόνων, από τις πλατείες μέχρι το δημοψήφισμα, οδήγησαν στο πολιτικό λιντσάρισμα τον παλιό πολιτικό κόσμο. Πλέον καθίσταται ολοφάνερο και στον πλέον «ρομαντικό» υποστηρικτή της συγκυβέρνησης ποια ήταν η επιθυμία του πρωθυπουργού: ένα ηχηρό «ΝΑΙ», το οποίο θα του επέτρεπε να φέρει το Μνημόνιο 3 χωρίς πολιτικό κόστος στο άτομό του και να επιρρίψει τις ευθύνες του νέου κύματος ανελέητης «λιτότητας» στην ίδια τη λαϊκή βάση που τον ανέδειξε.
Επομένως όλοι οι αριστερές δυνάμεις πρέπει να αγωνισθούν για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα νέο τρίτο Μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί, θα πρέπει να αγωνιστούν όλα τα αριστερά στελέχη αυτού του τόπου να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Μιλάμε πλέον για μια εκρηκτική κρίση πολιτικής έκφρασης των χτυπημένων από την κρίση εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων.Τούτη την ώρα, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης - τρόικας - πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, ξένου και ντόπιου, η χώρα βυθίζεται συνεχώς στην άβυσσο και στον εθνικό ξεπεσμό. Το νέο πρόγραμμα κατεδάφισης εντάσσεται σ' ένα νέο, αποικιοκρατικού τύπου Μνημόνιο, που επιβάλλεται στην ελληνική κυβέρνηση σαν όρος προκειμένου η Τρόικα να χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδότηση (αφού το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε πανηγυρικά σε όλους τους τομείς). Στη χώρα έπαψε να υπάρχει Δημοκρατία. Η Δημοκρατία έχει τελειώσει και έχει αντικατασταθεί από έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό.
Αν κανείς στοχαστεί σε βάθος, θα αντιληφθεί ότι το σημερινό πολίτευμά μας είναι μια ιδιόμορφη "δικτατορία του ευρώ". Ό,τι και να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, του επιβάλλεται ένας άγριος μνημονιακός νεοφιλελεύθερος μονόδρομος. Αυτό γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια. Και όμως, υπάρχει εναλλακτική λύση που δεν έχει εξεταστεί δυστυχώς από πολιτική επιλογή. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι η ρεαλιστικότατη επιλογή για την πατρίδα μας, διότι οι εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό αποτελούν ένα μικρό, ποσοστό του ΑΕΠ και η οποία έχει πλεονασματικό, πλέον, ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών αλλά και ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών. Χωρίς μεγάλα λόγια και ιδεοληψίες, ήλθε η ώρα να εμπνεύσουμε το λαό, σε πρόγραμμα μάχης και προοπτική νίκης στο λαϊκό «Κίνημα της 5ης Ιουλίου".


* Ο Θεόδωρος Σταυρόπουλος διδάσκει Μαθηματική Ανάλυση στο Μαθηματικό και Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σχόλια