ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Καταλωνία "έγραψαν" την τρομοκρατία...

Η ουσία του αποτελέσματος της ψήφου των Καταλανών είναι σαφώς αντι -ΕΕ, αντι-φιλελεύθερο και ασφαλώς μήνυμα γεναιότητας... Αντιγράφουμε την σχετική ειδησεογραφία από την ISKRA.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΑΨΗΦΙΣΑΝ 

ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩ - ΕΕ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Η ΠΛΗΒΕΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ
Μεγάλες πολιτικές ανατροπές στην Ισπανία, με αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη προοιωνίζεται η λαϊκή,πληβειακή ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας στις τοπικές εκλογές της Κυριακής.  
Αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμών, στο όνομα του ευρώ και της ΕΕ, από τη δεξιά κυβέρνηση Ραχόι, την Κεντρική Τράπεζα, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και τις ωμές παρεμβάσεις ΜέρκελΌλάντ και Ομπάμα, οι Καταλανοί έδωσαν στα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο τοπικό κοινοβούλιο (χωρίς να έχουν και την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων, μιας και οι έδρες δεν κατανέμονται αναλογικά με τα αριθμητικά ποσοστά).  
Tο αυτονομιστικό ρεύμα χρωματίζεται έντονα από τις αριστερέςριζοσπαστικές δυνάμεις που απορρίπτουν τη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ευρωπαϊκού ιερατείου, οι οποίες εκτόξευσαν στα ύψη την ανεργία. Ενδεικτική είναι η εκτόξευση της «Υποψηφιότητας για τη Λαϊκή Ενότητα» (CUP), ενός αριστερού σχηματισμού που εναντιώνεται στην Ε.Ε. με αντικαπιταλιστικό ορίζοντα και αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, στο 8,2% των ψήφων. Όπως και η καταβαράθρωση όλων των παραδοσιακών, αστικών κομμάτων, και κυρίως του Λαϊκού Κόμματος του Ραχόι, που κατρακύλησε στην… πέμπτη θέση
Το αποτέλεσμα της Καταλωνίας θα έχει αντίκτυπο σε περιοχές της Ισπανίας, όπως και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου αναπτύσσονται ισχυρές αυτονομιστικές διαθέσεις, με καταλύτη την οικονομική κρίση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κεντρικών κυβερνήσεων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο οικονομικός ολοκληρωτισμός της νεοφιλελεύθερης, γερμανικής Ευρώπης προκαλεί σοβαρούς κλονισμούς στα εθνικά κράτη, διαλύοντας το κοινωνικό συμβόλαιο που τα στήριζε. Μόνο ηανατροπή αυτών των πολιτικών μπορεί να εγγυηθεί έναν άλλο δρόμο, ελπίδας και αλληλεγγύης, για τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Δημοσίευση σχολίου