ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Εθνική Ελλάδος !!!

Γράφει ο φίλτατος Νίκος Μητσιάλης και η ΦΑΙΑΚΙΑ αναπαράγει...


«Εθνική Ελλάδος…» βιάσου!
Έγραφε ο κ. Αναδρανιστάκης στο «Κουτί της Πανδώρας» προχθές: «Και με μια ψήφο διαφορά να βγει πρώτος ο Σύριζα…» ! Την τραβάει ο οργανισμός τους την πρωτιά ακόμα και μ’ ένα ψηφαλάκι παραπάνω, αρκεί ν’ έχουνε το ιμιτασιόν «πρωθυπουργιλίκι» και πάντα με ιμαίλ εντολές Βρυξελλών… Όποιος διαβεί μεγάλες πόρτες, μεγάλο το μαράζι του, άμα εκείνες του σφαλίσουν!   
Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον τα δύο μεγαλούτσικα κόμματα με χαμηλά ποσοστά, όπως μέχρι τώρα δείχνουν τα επισφαλή προγνωστικά των πρώιμων δημοσκοπήσεων, να στριμωχτούν στην πρώτη θέση με διαφορά στατιστικού λάθους… Μεγάλη λαϊκή αχαριστία θα είναι πάντως, το τρίτο και θανατερό μνημόνιο να μην το διαχειριστεί ο υπογράψας Τσίπρας και από δίπλα να του δίνει χέρι βοηθείας, ο πρόθυμος καρά δεξιός Μεϊμαράκης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο… μαιτρ των δημοσκοπήσεων Κώστας Παναγόπουλος επισημαίνει ότι: «Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης θα απαιτήσει τη συμμετοχή τουλάχιστον τριών κομμάτων, ειδάλλως η μόνη λύση θα είναι οι νέες εκλογές…» Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, αναλύοντας τα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά δεδομένα και συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος της Alco υποστηρίζει: «Ότι νέα κυβέρνηση μπορεί να προκύψει με συνεργασία των δύο πρώτων σε δύναμη κομμάτων και αν αυτό έχει αποκλειστεί για πολιτικούς λόγους, τότε φαίνεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία κόμματα…»               
Αρχίζει και ξεκαθαρίζει λοιπόν το τοπίο στην ομίχλη, γνωστών και των προθέσεων των εταίρων που επέβαλλαν τις εκλογές επιθυμώντας μια κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα προκειμένου να αντέξει αυτή  να επιβάλλει χωρίς καμιά έκπτωση το θανατηφόρο τρίτο μνημόνιο.                                                                                              Με τηλεοπτικές βομβίδες ψεύδους και τρόμου, χημικών,  ροπάλων και προσαγωγών, όσων αντιδράσουν στα μέτρα της «Εθνικής Ελλάδος» με αριστερό πρωθυπουργό όταν η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει σε δρόμους και πλατείες…                                                                                               Έστω και με μια ψήφο διαφορά λοιπόν πρώτος ο Σύριζα, για να εφαρμόσει πιστά όσα υπέγραψε αλλά δεν τα… πίστεψε ποτέ ο αρχηγός του! Την πρωτιά θέλουν για να γίνουν πράξη αυτά που συμβιβάστηκαν, χωρίς να δέχονται ότι είναι συμβιβασμένοι! Προεκλογικά  ανέκδοτα, χωρίς όμως να βγάζουν γέλιο. Αντίθετα στους γκισέδες και στα ΑΤΜ πέφτουν τα πρώτα αναθέματα από τα «περήφανα γηρατειά», αντιλαμβανόμενα στο μέτρημα της πενιχρής σύνταξης του Σεπτεμβρίου το νέο προεκλογικό κόψιμο της. Είναι το ποδαρικό του Τσιπραίικου αριστερού τρίτου μνημονίου!
Δολοφονικά οικονομικά μέτρα και πολλά ακόμα που κρύβονται στα ψιλά γράμματα του τρίτου συμβολαίου θανάτου, που δεν το πιστεύει ο Τσίπρας αλλά το υπέγραψε και το ψήφισαν και τα πέντε κόμματα με τα οποία ο Τσίπρας θα συγκυβέρνηση εάν φυσικά καταφέρουν ορισμένα από αυτά να περάσουν πάνω από τη μπάρα του 3%… Εντολή Μέρκελ και Σόιμπλε και τα σκυλιά δεμένα στην αποικία του μεσογειακού νότου για πολυκομματική κυβέρνηση αυστηρής προσαρμογής, επιθυμία και των ντόπιων ολιγαρχών που θα τους οδηγούσε, όπως έλεγε μέχρι χθες ο Σύριζα, στη Νέμεση και στη κάθαρση !
Τα ευφυολογήματα περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που αραδιάζει ο Βαγγέλης της αναπαλαιωμένης δεξιάς, όπως και του παράλληλου ανακουφιστικού προγράμματος που αναμασάνε οι Συριζαίοι στα φιλόξενα (!) πλέον τηλεοπτικά πάνελ, είναι παραμύθια γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρον το nicht των γερμανών δεσμοφυλάκων…Πρωτιά στο κόμμα του Τσίπρα δεν θα είναι νίκη, αλλά θάνατος του αργούτσικος ίσως, αλλά σίγουρος και το χειρότερο με νεκροπομπούς όσα κόμματα έφτυνε αποκαλώντας τα συνεργάτες των ευρωτοκογλύφων! Αυτοί οι εταίροι-εκβιαστές, οι των μονοπωλίων και των τραπεζών καπιταλίστες, όπως δικαίως τους αποκαλούν και οι ντούροι εν ύπνο επαναστάτες, βρίσκουν πάντα πρόθυμους, όπως και τώρα στο τρίτο μνημόνιο και κάνουν τη δουλειά τους! Παίζει βέβαια σοβαρά και το σενάριο πρωτιάς της ΝΔ βγάζοντας τα «κάστανα» εκείνη από τη φωτιά, αντιμετωπίζοντας και πάλι ένα Σύριζα…επαναστατικά αντιμνημονιακό! Θα γελάσει τότε και ο κάθε πικραμένος παρακολουθώντας τις αριστερές, ριζοσπαστικές κυβιστήσεις τους!!!
Υπάρχει όμως και μια αρκετά σημαντική μερίδα αριστερών πατριωτών και ιδιαίτερα νέων, που δεν πέταξε το περήφανο ΟΧΙ της στο σκουπιδοτενεκέ της Μέρκελ και του Σόιμπλε! Αυτός ο κόσμος είναι σίγουρο ότι θα εκφρασθεί μέσα από τον Λαϊκό Αριστερό Ενωτικό, μετωπικό σχηματισμό.
Όμως αλίμονο και ανεξάρτητα εκλογικού αποτελέσματος, μετά τις αλλεπάλληλες ολισθήσεις του κόμματος Τσίπρα, έρχεται στο νου δυστυχώς του κάθε αριστερού πατριώτη, η ποιητική προφητεία του μεγάλου Ελύτη: « Ο εξευτελισμός τους θα γίνει τέλειος…» 
Δημοσίευση σχολίου