Ευρωπαϊκό δίκτυο για σχέδιο B

Η πληροφορία είναι ενδιαφέρουσα και γι' αυτό αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr

Δίκτυο ευρωβουλευτών για σχέδιο Β - Μέλη Βαρουφάκης, Ζωή

Τη δημιουργία «Δκτύου ευρωβουλευτών για ένα σχέδιο Β» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γάλλος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του γαλλικού «Αριστερού Μετώπου» Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Στη συνέντευξη που δόθηκε στην αίθουσα τύπου του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, συμμετείχαν ακόμα πέντε ευρωβουλευτές από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Όπως εξήγησε ο κ. Μελανσόν, η ιδέα για τη συνέχιση της αναζήτησης των εργαλείων για ένα «Σχέδιο Β’», γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην γιορτή της εφημερίδας «Ουμανιτέ» του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον περασμένο μήνα.

Με την πρωτοβουλία του, το Δίκτυο στοχεύει να δημιουργήσει μια «μόνιμη διάσκεψη» για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στην Ευρώπη – εξήγησε ο κ. Μελανσόν.

«Στόχος μας δεν είναι να παρουσιάσουμε στη συνάντηση αυτή ένα σχέδιο Β, αλλά περισσότερα» εξήγησε ο Γάλλος ευρωβουλευτής «ώστε ο καθένας να έχει να διαλέξει περισσότερα του ενός εργαλεία, ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας του».

Η πρώτη συνάντηση του Δικτύου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 14-15 Νοεμβρίου, και αναμένεται να συμμετέχουν βουλευτές από εθνικά κοινοβούλια, ευρωβουλευτές, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι κ.ά.


Στην εν λόγω πρωτοβουλία συμμετέχει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχόλια