ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Το φασισταριό της Ουκρανίας εν δράσει...

Οι ελευθερωτρές, δημοκράτες, φιλελεύθεροι Ουκρανοί του Δεξιού τομέα (διάβαζε φασίστες του κερατά) δεν γουστάρησαν την επίσκεψη της αντιπροσωπίας πρώην βουλευτών και Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ π.κ. (προ κωλοτούμπας) και εφέτθηκαν αναλόγως... Αντιγράφουμε σχετικό ρεπορτάζ από την ISKRA.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ “ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ” ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΒΑΣ. ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Ομάδα της ουκρανικής ναζιστικής οργάνωσης "Δεξιός Τομέας" έχει αποκλείσει από το πρωί της Τετάρτης (30/9) στο ξενοδοχείο "Δούκας" στο κέντρο της Οδυσσού τα μέλη ελληνικής αποστολής στην Οδησσό της Ουκρανίας, που πραγματοποιούσαν επαφές με εκπροσώπους τηςελληνικής κοινότητας και την ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας.
Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη, ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.
Στο σημείο βρίσκονται μέλη του ελληνικού προξενείου στην Οδησσό ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούν μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.
Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στην Οδυσσό μετά από πρόσκληση της οργάνωσης για τις Εθνικές Μειονότητες στην Ουκρανία και με στόχο να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της ελληνικής μειονότητας για να γνωρίσει τα προβλήματά της και να εκφράσει την συμπαράστασή της στον ελληνισμό της Ουκρανίας.
Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τετάρτης, ουκρανικά ακροδεξιά έντυπα και ιστοσελίδες έβαλαν αδικαιολόγητα κατά της ελληνικής αντιπροσωπείας και έφταναν στο σημείο να την κατηγορούν ότι εργάζεται για τον διαμελισμό της Ουκρανίας !
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τούς ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό. «Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας» τόνισε χαρακτηριστικά η Ν. Βαλαβάνη, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.
Στο μεταξύ, αργά το μεσημέρι έγινε δυνατός, όπως πληροφορούμαστε, ο απεγκλωβισμός της ελληνικής αντιπροσωπείας από το ξενοδοχείο, εν μέσω προκλητικών συνθημάτων και πανώ παρακρατικών φασιστικών ουκρανικών ομάδων, των οποίων τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η κύρια συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας, ενώ η Ουκρανή, ελληνικής καταγωγής συνοδός της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε από την προηγουμένη αργά το βράδυ συλληφθεί αναίτια από την κρατική ουκρανική ασφάλεια.
Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ ΠαναγΛαφαζάνης καταγγέλλει τις παρακρατικές αυθαιρεσίες κατά της ελληνικής αποστολής και ενημέρωσε τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει η ελληνική αντιπροσωπεία και ζήτησε την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ουκρανική πλευρά.
Δημοσίευση σχολίου