Αντε, βρε...Με το καλό !!!

Πολύ χαρήκαμε στην ΦΑΙΑΚΙΑ την ειδησεογραφία των ημερών την σχετική με την πρόσκληση του "Ολαντρέου" και συνεργατών για προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με το Πανελλήνιο ΣΟΚ. Πάντα στην ΦΑΙΑΚΙΑ πιστεύαμε, ότι η πολυδιάσπαση του χώρου δεν βοηθάει τον ήρεμο και αδιατάρακτο ...ύπνο μας. Γιαυτό όχι μόνον οι παραπάνω δύο αλλά και το Ποταμάκι πρέπει να συμβάλλει στην ...γιγάντωση του χώρου... Μην σας πω και ο Λεβέντης...
Παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Μιχαήλ στην ISKRA...

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με μια αλαζονεία και υπεροψία που θα ζήλευαν και οι πιο αναιδείς αποικιοκράτες, ο Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, (Έλληνας)Γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας, επεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά της χώρας μας και ομιλεί ως ο απόλυτος διαχειριστής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ορίζοντας, περίπου, ακόμα και την επόμενη κυβέρνηση για τη χώρα.
Ο Καμπαντελίς σε συνέντευξη που έδωσε στην Αγορά του Σαββάτου 24/10 (ολόκληρη η συνέντευξηπαρακάτω) ταυτίζει με άνεση ιδιοκτήτη τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοσιαλδημοκρατία, υπογραμμίζοντας με κατηγορηματικότητα ότι υπάρχουν κοινές αρχές μεταξύ τους , παρ' ότι διατηρούνται ακόμα ''ψήγματα άκρας αριστεράς'', όπως είπε περιφρονητικά, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ διστάζει (ακόμα) να ανακοινώσει τη μετάλλαξη του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οΚαμπαντελίς έρχεται με θράσος να τον βγάλει από την δύσκολη θέση.
Άλλωστε, τόσο ο Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο πλήρες αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η πολιτική τους (πλειστηριασμοί, ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, κατάρρευση εσόδων κλπ), έχουν πέσει κυριολεκτικά στα πόδια του Ολάντ και των Γάλλων (ψευτό) σοσιαλιστών, εκλιπαρώντας για χείρα βοηθείας, η οποία, όμως, απλώνεται από τους τελευταίους μόνο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις, και να αρπάξουν ''φιλέτα'' της ελληνικής οικονομίας, χωρίς κανένα, απολύτως πρακτικό αντίκρυσμα.
Αντίθετα, ο Ολάντ και οι Γάλλοι σοσιαλιστές ευρισκόμενοι και οι ίδιοι σε δεινή θέση, βλέπουν την Ελλάδατου Τσίπρα ως ''εύκολο βατήρα'' και ''υποτακτικό παρτεναίρ'', προκειμένου να δείξουν ''κινητικότητα''και πως διαθέτουν κάποια δύναμη επιρροής στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Ο Καμπαντελίς με αυτήν την υπεροψία, που του ''προσεφέρθη'' από τον ζητιανεύοντα κυβερνητικό θίασο, έφτασε στο σημείιο να προσκαλεί ''ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να έρθουν να μιλήσουν την ίδια γλώσσα'',προδιαγράφοντας, περίπου, το κυβερνητικό σχήμα του άμεσου μέλλοντος, για το οποίο, ήδη, έχει ξεκινήσει το ειδύλλιο.  

Σχόλια