Δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο...

Σχολιάζει την κοινοβουλευτική επικαιρότητα ο Πέτρος Μέργος και η ΦΑΙΑΚΙΑ αντιγράφει από την ISKRA. 


ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Του ΠΕΤΡΟΥ ΜΕΡΓΟΥ
Η υποκρισία δεν έχει όρια σε αυτόν τον τόπο.
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ αλλά και ηΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πίεζαν αφόρητα την κυβέρνηση να φέρει συμφωνία (μνημόνιο)με τους πιστωτές και μάλιστα ανενδοίαστα λέγανε: συμφωνία και ότι νάναι, αρκεί η χώρα να μείνει στο ευρώ!
Επίσης, όταν ο Τσίπρας, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή και το δημοψήφισμα, υπόγραψε νέο κατάπτυστο μνημόνιοΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αλλά και ο Βασ. Λεβέντης, σχεδόν πανηγύριζαν για τη σωτηρία (!) της χώρας και τα πρώτα τρία κόμματα έσπευσαν να ψηφίσουν κτηνωδώςτο νέο τρίτο μνημόνιο στη Βουλή.
ΑΓΝΟΙΑ; ΟΧΙ, ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
Δεν ήξεραν ότι ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο ψήφιζαν όλα τα αντικοινωνικά μέτρα που σήμερα περνάει και σχεδιάζει η κυβέρνηση;
Διότι όλα τα επώδυνα και αβάστακτα κυβερνητικά μέτρα περιέχονται επακριβώς στο τρίτο μνημόνιοκαι επομένως δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο άγνοια.
Και όμως σήμερα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και από κοντά η Ένωση Κεντρώων, το έχουν γυρίσει τώρα στο ... τσάμπικο.
Δεν ξέρουν, τάχα, τίποτα για το φόνο!!!
ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΑ ΤΟ ΛΑΟ;
Τώρα, δήθεν, στηλιτεύουν τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, την κατεδάφιση των συντάξεων κλπ.
Και το κάνουν χωρίς να καταγγέλλουν, έστω τώρα, το ίδιο το μνημόνιο και να ζητάνε την ακύρωση του.
Και το κάνουν χωρίς να προτείνουν καν ισοδύναμα!
Προφανώς περνάνε για βλάκα τον ελληνικό λαό ή ότι έχει πολύ κοντή μνήμη.
Αιδώς Αργείοι, πολύ περισσότερο όταν μιλάτε για λαϊκισμό και δημαγωγία. Αυτά σας χαρακτηρίζουν.
ΤΟ “ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ” ΘΑΥΜΑ
Η στάση της “Χρυσής Αυγής” βεβαίως δεν επιδέχεται καμμίας κριτικής, αφού η νεοναζιστική προπαγάνδα δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν θα αποφύγω, όμως, τον πειρασμό να μην καταγγείλω την πονηρή ψηφοθηρία της Χρυσαυγίτικης ηγεσίας, η οποία, ενώ, δήθεν, καταγγέλλει το μνημόνιο, δεν τολμά ούτε καν να ψελλίσει την έξοδο από την ευρωζώνη.
Μαζί με τα πολλά νεοναζιστικά επιτεύγματα η “Χρυσή Αυγή” θα πετύχει και τούτο: να καταργήσει ταμνημόνια, μένοντας προσηλωμένη στο ευρώ και την ευρωζώνη. Θαύμα! Θαύμα!
ΗΓΕΣΙΑ ΚΚΕ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΛΑ “ΥΠΑΡΚΤΟ” Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Δε θα αποφύγω, όμως, να πω και δύο λόγια για το ΚΚΕ, το οποίο προτείνει ως απάντηση, τάχα, σταμνημόνια, τη λιτότητα και τη φορολεηλασία, μόνο την εδώ και τώρα “κοινωνικοποίηση” των μέσων παραγωγής! Τίποτα παρακάτω! “Κοινωνικοποίηση¨των μέσων παραγωγής ειδάλλως μνημόνιο! Όσοι προτείνουν την ακύρωση των μνημονίων με ένα πρόγραμμα μετάβασης δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά “Λαφαζανιές”!!!
Χίλιες φορές καλύτερο, για την ηγεσία του ΚΚΕ, το μνημόνιο, παρά όλα εκείνα τα οπορτουνιστικά που συνδέουν την ακύρωση του με ένα μεταβατικό πρόγραμμα κατάργησης της λιτότητας, στήριξης των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων, εθνικοποίησης των τραπεζών, εξόδου από την ευρωζώνη κλπ. Γι' αυτό, για το ΚΚΕ, κύριος αντίπαλος στις εκλογές δεν ήταν το μνημονιακό κατεστημένο αλλά η ΛΑ.Ε. που ζητούσε την ακύρωση των μνημονίων με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμακαι την έξοδο από την ευρωζώνη. Ακύρωση μνημονίων και έξοδος από την ευρωζώνη κλπ. ήταν για το ΚΚΕ ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στη χώρα. Πολύ χειρότερα και από το μνημόνιο. Αυτή ήταν η κοινή πολιτική βάση της σύμπλευσης Τσίπρα – Κουτσούμπα στην άγρια προεκλογική επίθεση και μετεκλογική εμπάθεια κατά της ΛΑ.Ε. Από ένα πραγματικό δρόμο δυνατής προσέγγισης στοσοσιαλισμό, η ηγεσία του ΚΚΕ επιλέγει το μνημόνιο και την επίκληση, ως απάντηση σε αυτό, ενός “σοσιαλισμού, αλά υπαρκτού”, “εδώ και τώρα”, που δεν απειλεί κανένα κατεστημένο και δεν το ακούεικανείς. Γιατί ως συνήθως οι άνθρωποι επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα που νιώθουν να τους πιέζουν άμεσα και όχι να κατασκευάζουν “σχήματα” που πετάνε την “μπάλα στην εξέδρα”, μόνο και μόνο για να αποδράσουν από την σκληρή πραγματικότητα και τον πραγματικό δρόμο για την αλλαγή της. Φλυάρησα, τελικά, και ελπίζω στην ανοχή σας.

Σχόλια