Ομπρός, ενάντια ο Αντρέας !!!

Επιτέλους, στη νέα Βουλή θα ακουστεί μία σκληρή αντιμνημονιακή φωνή... Ενάντια στην υποταγή στα μνημόνια !!! Ομπρός για την ανατροπή !!! Ο τέως Υπουργός Ανδρέας Λομβέρδος ξεσπαθώνει, ξεσπαθώνει !!! Και η ΦΑΙΑΚΙΑ, πιστή στο σουρεαλιστικό κλίμα της εποχής, αντιγράφει από την εφημερίδα των Συντακτών το σημείωμα της Αντα Ψαρρά...

Αντιμνημονιακός ο Ανδρέας Λοβέρδος;

Σε γραμμή Bορίδη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τώρα σκληρή αντιπολίτευση. Μα αφού κι εσείς ζητούσατε τη συμφωνία και μάλιστα ψηφίσατε το μνημόνιο, αντέτεινε ο δημοσιογράφος. Ψηφίσαμε αλλά ως εδώ ήταν, ήταν η ουσία της απάντησης και συνέχισε “Ένα βήμα πάνω και πέρα από το mail Xαρδούβελη είναι κόκκινη γραμμή” δήλωσε ο Α. Λοβέρδος. Μάλλον έχει ξεχάσει ο τ. υπουργός μια μικρή λεπτομέρεια για το περίφημο mail Χαρδούβελη το 2014.
Πέρα από το γεγονός ότι τα μέτρα τους τα δίναμε κάπως στο πιάτο παρόλα αυτά το ίδιο το mail δεν είχε θεωρηθεί επαρκές για τα δημοσιονομικά της χώρας και μάλιστα τότε η αξιολόγηση διεκόπη, οι δόσεις δεν εκταμιεύτηκαν, η τρόικα χωρίς να βάζει καν στο τραπέζι τη βιωσιμότητα του δανείου ζητούσε πληθώρα συμπληρωματικών σκληρών μέτρων και τέλος ο Α. Σαμαράς πήγε νωρίτερα στην εκλογή προέδρου με προφανή απώτερο σκοπό τις εκλογές.
Ο Α. Λοβέρδος μοιάζει λοιπόν να έχει ξεχάσει αυτήν την αλληλουχία γεγονότων και τόσο για τον ίδιο όσο και γενικά για την αντιπολίτευση θυμίζουμε τα πρωτοσέλιδα όχι της «Εφ.Συν.» αλλά των Νέων, εκείνων των δραματικών ημερών που οδήγησαν στη μη έξοδο στις αγορές, στα οδυνηρά και αδιανόητα απαιτούμενα πλεονάσματα, στον εκβιασμό για Grexit και τελικά στο στρίβειν δια των εκλογών.
6/9/2014 «Μυστικός δείπνος στο Παρίσι, τι είπαν Χαρδούβελης και τρόικα για την έξοδο από το μνημόνιο»
16/10 «Δεν ανοίγουν την πόρτα οι αγορές (σφυροκόπημα στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα)»
17/10 «Ανώμαλη προσγείωση»
18/10 «Τα 20΄που μας γύρισαν πίσω στο μνημόνιο»
21/10 «Περιμένοντας (πάλι) την τρόικα»
18/11 «Τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα»
19/11 «Ραντεβού στα τυφλά μέτρα 1,7 δις χωρίζουν την κυβέρνηση από την τρόικα»
20/11 «Με βήμα σημειωτόν στο παζάρι με την τρόικα»
21/11 «Εκβιασμοί ως το παρά 5 για την έλευση της τρόικας»
22/11 «Λιγοστεύουν οι κύριες συντάξεις το 2015. Τι θέλει η τρόικα. Οι λευκές νύχτες στο ΥΠΟΙΚ και ο παράξενος ρόλος του ΔΝΤ»
25/11 «Με καυτό διάλογο η τρόικα στο Παρίσι. Οι σκληρές απαιτήσεις για Ασφαλιστικό, εργασιακά»
26/11 «Το χαράτσι ζει. Και νέα λυπητερή για 1εκ. πολίτες»
28/11 «Παρατείνεται το αδιέξοδο. Τα θέλει όλα η τρόικα. Δίνουμε τους μισθούς ζητούν (και) τις συντάξεις!»
29/11 «Η τρόικα πάτησε το κάστρο του ΦΠΑ»
1/12 «Τι προτείνει η κυβέρνηση- Τι θέλει η τρόικα. Μέχρι και 12 χρόνια παραπάνω δουλειά»
2/12 «Σενάρια τρόμου για το ΕΚΑΣ»
3/12 «Τραβάνε το σκοινί! Στρατηγική έντασης από την τρόικα. Ζεσταίνουν την παράταση του μνημονίου»
6/12 «Από το success story σε ταινία τρόμου»
4/12 «Το μνημόνιο ξανάρχεται»
9/12 «Τα μυστικά ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου για την επίσπευση της Προεδρικής εκλογής»
29/12 «Ο Σαμαράς προκηρύσσει εκλογές»
Ήταν λοιπόν πέρα από φανερό ότι το σκληρό μέηλ Χαρδούβελη που διαμορφώθηκε χωρίς στο μεταξύ να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω από τους δανειστές στο κλείσιμο της αξιολόγησης, στην εκταμίευση των δόσεων, στα πλεονάσματα και φυσικά στο ζήτημα του χρέους δεν σήμαινε με κανένα τρόπο τη λήξη του μνημονίου, την διαφημισμένη επιστροφή στις αγορές και πολύ περισσότερο το τέλος των μέτρων.
Δεν σήμαινε καν μια νέα συμφωνία. Τί από όλα αυτά ξέχασε ο τ. Υπουργός και τώρα ετοιμάζεται να μπει στη θέση της αγανακτισμένης αντιπολίτευσης;

Σχόλια