ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Πούσαι Αδόλφε να τον καμαρώσεις !!!

...ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, θα εκραύγαζε ο Αδόλφος αν είχε την ευκαιρία να ακούσει την δήλωση του υπουργού εσωτερικών Jan Jambon του δημοκρατικού και μέλους της ΕΕ Βελγίου για υποχρεώση των προσφύγων να φέρουν διακριτικό... Δεν θα είναι ασφαλώς το άστρο του Δαυίδ ή Ιουδαϊκή πεντάλφα αλλά θα είναι κάποιο άλλο ευδιάκριτο, που θα το σκεφτούμε και θα το βρούμε...
Αντιγράφουμε σχετικό ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Nooz.gr


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις του Βέλγου υπουργού Εσωτερικών Jan Jambon που ζήτησε να φέρουν διακριτικά οι πρόσφυγες, ώστε να διαχωρίζονται από τους πολίτες και να εντοπίζονται εύκολα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο RTBF, ο Jan Jambon ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής των αιτούντων άσυλο.
 Μεταξύ αυτών, η χρήση διακριτιών γνωρισμάτων στα ρούχα τους για τον εύκολο εντοπισμό τους. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία ενός σήματος που θα φέρουν όλοι οι μετανάστες.
Επιπλέον, μίλησε για ενίσχυση της παρακολούθησης των εισερχομένων στα κέντρα υποδοχής. Θα πρέπει να εγγράφονται σε λίστα επισκεπτών όπου θα έχει πρόσβαση η αστυνομία.
Επιπλέον, ο Βέλγος ΥΠΕΣ επιθυμεί μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και των Ομοσπονδιακών Αρχών.
Σύμφωνα με την πρότασή του θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση του προφίλ του κάθε αιτούντος άσυλο στις Βρυξέλλες και οι πίνακες θα διανεμηθούν σε όλους τους δήμους.
Επιπροσθέτως, οι ομοσπονδιακές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα για είσοδο στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, αλλά όχι να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως σε όλους τους ιδιωιτκούς χώρους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προτάσεις του Jambon προκάλεσαν αντιδράσεις.
Ο Philippe Hensmans εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, ανέφερε ότι τα μέτρα που πρότεινε ο υπουργός θα στιγματίσουν τους μετανάστες. Όπως τόνισε, ανόητη είναι η άκρα δεξιά, που προκαλεί προβλήματα ασφαλείας στη χώρα και όχι οι πρόσφυγες.

Η ένωση Cire (Συντονισμός και πρωτοβουλίες για μετανάστες και πρόσφυγες) ανέφερε πως "αυτή η παράνομη και ανεύθυνη συμπεριφορά τείνει να ποινικοποιήσει τους πρόσφυγες".
Δημοσίευση σχολίου