ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Πάλι την είπε την μ.... ο .....

Ευτυχώς, που στην οδύνη του πλανήτη υπάρχουν φωνές σαν του Ντόναλντ Τράμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των  Ρεπουμπλικάνων, που βάζουν τα πράματα στις θέσεις τους!!! Διαβάστε την σχετική ειδησεογραφία, που αντιγράφουμε από τον ιστότοπο Nooz.gr και θα διαπιστώσετε, πώς πάντοτε υπάρχουν και χειρότερα...

"Αν οι Γάλλοι οπλοφορούσαν, τα θύματα θα ήταν λιγότερα"...
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, εξέφρασε τη λύπη του επειδή η οπλοφορία είναι πολύ περιορισμένη στη Γαλλία, υπανισσόμενος ότι η απαγόρευση αυτή συνέβαλε στον αυξημένο αριθμό των θυμάτων από τις επιθέσεις της Παρασκευής.

"Δείτε στο Παρίσι, με αυτούς τους νόμους περί οπλοφορίας τους πιο περιοριστικούς του κόσμου: κανείς δεν είχε όπλα εκτός από τους κακούς" σχολίασε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μπόμοντ του Τέξας, αφού προηγουμένως ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

"Κανείς δεν ήταν οπλισμένος" είπε στους χιλιάδες υποστηρικτές του. "Ας λένε ό,τι θέλουν, αν είχαν όπλα, αν οι άνθρωποί μας ήταν οπλισμένοι, αν είχαν το δικαίωμα να φέρουν όπλα, η κατάσταση θα ήταν πολύ, πολύ διαφορετική", συνέχισε.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Σικάγο, όπου η πώληση όπλων και η οπλοφορία ελέγχονται αυστηρά, έχουν πιο αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας σε σύγκριση με άλλες.

Τον Ιανουάριο, μετά τις επιθέσεις στα γραφεία της εφημερίδα Charlie Hebdo, ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα είχε σχετίσει και πάλι τον υψηλό αριθμό των θυμάτων με την απαγόρευση της οπλοφορίας.
Δημοσίευση σχολίου